Duminica, 12 decembrie, cetateni cu drept de vot care se vor afla in alte localitati decat cea de domiciliu isi vor putea exercita dreptul constitutional in sectiile de votare special amenajate in gari, autogari, in porturi si aeroporturi. Hotararea BEC a fost luata in urma unor intampinari in acest sens formulate de Alianta D.A. PNL-PD si de Uniunea Nationala PSD+PUR.

La solicitarea expresa a Asociatiei Pro Democratia, BEC a decis ca o copie de pe listele electorale speciale pe care sunt inscrisi cetatenii care voteaza in alte localitati decat cea de domiciliu sa fie pusa la dispozitia reprezentantilor aliantelor politice, aliantelor electorale, partidelor politice, precum si la dispozitia observatorilor organizatiilor neguvernamentale.

Cetatenii care vor vota in sectiile special amenajate vor fi inscrisi in listele electorale speciale de tip II. Locul unde vor fi amplasate sectiile de votare speciale va fi adus la cunostinta cetatenilor prin mijloacele de informare in masa, prin afisaje speciale.