Cosmin Barcauan si Mircea Lucescu au fost notati cu trei puncte (din cinci) de "Mundo Deportivo", dupa meciul Sahtior Donetk - FC Barcelona, castigat de formatia ucraineana cu scorul de 2-0, scrie Gardianul. Intr-un interviu acordat postului de televiziune Antena 1, Lucescu a spus ca nu si-ar dori sa intalneasca pe Steaua in faza urmatoare a Cupei UEFA, meciul avand un caracter fratricid, luand in considerae legiunea romaneasca de la Sahtior.

Jucatorul Cosmin Barcauan si antrenorul Mircea Lucescu (foto) au fost notati cu trei de "Mundo Deportivo", dupa meciul Sahtior Donetk - FC Barcelona, castigat de formatia ucraineana cu scorul de 2-0, in urma unui joc suspect, in care antrenorul Frank Rijkaard i-a tinut pe tusa pe Ronaldinho, Eto si Deco.

Un alt jucator roman, Flavius Stoican, a fost notat cu nota doi, notatia cotidianului spaniol efectuandu-se intre 1 si 5. "Intentia lui Rijkaard de a-i tine pe banca de rezerve pe Oleguer, Marquez, Deco, Ronaldinho si Eto’o a avut consecinte nefaste. Sahtior a obtinut primul succes major datorita ambitiei si si-a asigurat pasapoartele pentru UEFA.

FC Barcelona ar fi putut primi mai multe goluri daca nu erau Puyol si Valdes", scrie "Mundo Deportivo".

"Marca" noteaza ca formatia ucraineana a practicat un fotbal direct, vertical, cautand tot timpul poarta. "In minutul trei, Brandao a avut prima ocazie, trecand de Puyol, dar nu a reusit sa introduca mingea in poarta. Ce noroc ca brazilianului ii place mediocritatea si si-a aratat incompetenta, pentru ca altfel mostenirea Barcelonei ar fi fost mult mai grea", scrie Marca.

Cotidianul "Sport" din Barcelona noteaza ca este pentru prima oara in acest sezon cand FC Barcelona a primit mai mult de un gol. "FC Barcelona a jucat foarte prost. Echipa pe care a aliniat-o Rijkaard nu isi gaseste nici o explicatie. Jucatorii lui Lucescu nu au fost impresionati de Barcelona si doar lipsa de concentrare a lui Brandao a facut ca scorul sa fie doar 2-0.

Mijlocul echipei FC Barcelona a fost un dezastru. Daca in prima repriza Barcelona a jucat rau, in a doua a jucat foarte rau. In a doua repriza, ucrainenii s-au relaxat si s-au multumit cu 2-0", scrie Sport.

Publicatia "As" noteaza ca Sahtior a suprins prin faptul ca a jucat foarte ofensiv inca de la inceput. "Barcelona a evoluat in asa fel, incat parca toata echipa a fost afectata de cuvintele lui Rijkaard, care spunea ca nu trebuie sa ocupe primul loc in grupa. Avand in vedere si faptul ca Celtic si Milan au remizat la Glasgow, rezultatul de la Donetk este si mai absurd", scrie As.

Site-ul UEFA noteaza ca Lucescu a trimis pe teren o echipa din care nu facea parte nici un jucator ucrainean si apreciaza evolutia lui Julius Agahowa, autorul celor doua goluri.

Jucatorul Lucian Sanmartean a marcat un gol in partida pe care echipa Panathinaikos Atena a castigat-o pe teren propriu, cu scorul de 4-1, in fata formatiei PSV Eindhoven, in etapa a VI-a, ultima, a Grupei E a Ligii Campionilor. Sanmartean a inscris pentru 4-1, in minutul 81, celelalte goluri ale formatiei sale fiind marcate de Papadopoulos 30’ si Munch 45’ (penalty), 57’.

PSV Eindhoven a punctat prin Beasley ‘37.

Sanmartean si Mitu au inceput partida ca rezerve si au fost introdusi pe teren in minutele 73, respectiv 85. Sanmartean l-a inlocuit pe Olisadebe, iar Mitu a fost trimis in teren in locul lui Marici.

Gardianul - 9 decembrie 2004