Banca Comerciala Romana (BCR) a lansat un nou tip de credit in valuta pentru nevoi personale cu dobanda revizuibila semestrial in functie de cotatiile LIBOR/EURIBOR si cu un plafon maxim de pana la 5.000 EUR sau echivalentul in USD. Imprumutul poate fi angajat atat de populatie cat si de persoanele fizice autorizate. Perioada pe care se acorda creditul este de pana la 5 ani.

Noul credit pentru nevoi personale se deosebeste de celelalte credite in valuta de acelasi tip, pe care BCR le ofera populatiei, prin faptul ca dobanda este legata de o ancora solida - dobanzile la 6 luni ale celor doua valute pe pietele internationale, la care banca adauga o marja.

Dobanda se revizuieste de 2 ori pe an, la 31 decembrie si respectiv 30 iunie, functie de cotatiile LIBOR respectiv EURIBOR la datele respective. Pana la sfarsitul acestui an, dobanda este de 10,209% pe an pentru creditele pe termen scurt in EUR si de 10,709% pe an pentru cele pe termen mediu.

In cazul creditelor in USD, dobanda este de 10,62375% pe an pentru creditele pe termen scurt iar pentru cele pe termen mediu de 11,12375% pe an.

Beneficiarul creditului poate utiliza cum doreste suma de bani care ii este pusa la dispozitie de catre banca, fara a fi nevoie de facturi sau alte acte justificative privind modul in care au fost cheltuiti banii.

Capacitatea de rambursare se determină pe baza veniturilor lunare nete, certe. Rata totală lunară (credit plus dobandă) trebuie să nu depăşească 30% din venitul lunar net al solicitantului impreună cu familia sa, după scăderea tuturor angajamentelor de plată ale solicitantului si familiei sale.

Pentru informatii suplimentare despre produsele si serviciile oferite de BCR, populatia poate apela numarul de telefon al INFO BCR - 0801.0801.227, (0801 0801 BCR), taxabil la tarif de convorbiri locale, indiferent de locul din tara de unde este apelat.

Numarul poate fi apelat in reteaua ROMTELECOM. De asemenea, Serviciul INFO BCR se poate apela si din reteaua de telefonie mobila Connex la numarul: *0801BCR (*0801227). Serviciul INFO BCR functioneaza de luni pana vineri intre 8:00 - 20:00 si sambata intre 8:00 - 12:30.