Presedintele Uniunii Sindicatelor Miniere din Oltenia, totodata presedinte si al Centralei Nationale Miniere din Romania, Marin Condescu a facut ieri apel, printr-un comunicat de presa, la minerii pe care ii conduce, peste 65.000, sa il voteze duminica pe Traian Basescu.

Condescu le-a spus ortacilor ca, daca il vor vota pe Basescu, vor vota pentru o strategie a mineritului pe termen mediu si lung, pentru investitii in modernizarea si retehnologizarea utilajelor, pentru finantarea unui "program economico-social special" pentru crearea unor alternative economice si pentru crearea unui complex energetic competitiv la nivel european.

Inca de la inceput, Marin Condescu s-a opus infiintarii celor trei complexuri energetice Craiova, Turceni si Rovinari si a pledat pentru crearea unui singur complex care sa includa unitatile cuprinse acum in cele trei entitati. Dupa infiintarea celor trei complexuri, minerii au ajuns sa aiba salarii mai mici decat colegii lor, energeticienii, chiar daca acum impart aceleasi birouri.