Pe 6 noiembrie, cu o zi inainte de FCM Bacau - Steaua, Dumitru Sechelariu si Gigi Becali apareau in fata bacauanilor tinindu-se de miini, uniti in cuget si simtiri fata de PNG. Printre spectatori, zgribuliti de frigul serii, fotbalistii Stelei au aplaudat si au fost apoi urcati pe scena si prezentati in stil NBA. Porumbei electorali.

Procentul de 2 % obtinut de partidul lui Becali a facut ca fostul primar al Bacaului sa izbucneasca. El a marturisit prietenilor ca in scurt timp va iesi din PNG, visind sa intre in PNL, partid al carui membru a fost imediat dupa Revolutie. "M-am alaturat lui Gigi Becali inainte de alegeri convins ca vom lupta impotriva PSD-ului.

Sint foarte dezamagit insa de ce a urmat", a marturisit unor apropiati Seche, caracterizindu-l pe patronul Stelei drept "zero ca politician", dar si "tradator".

Hamutovski nu vrea sa plece

Gigi Becali a marturisit ieri ca a avut de curind o discutie cu portarul Vasili Hamutovski, acesta spunindu-i ca nu are de gind sa plece din Ghencea. "M-a impresionat. Mi-a zis ca vrea sa ramina, ca se simte foarte bine aici, mai ales ca echipa a ajuns in primavara europeana. Eu stiam ca intentioneaza sa mearga in Rusia, dar m-am bucurat sa vad ca nu e asa.

I-am spus ca daca va fi vreo oferta buna, am sa i-o arat si vom decide impreuna", a spus presedintele Stelei. Portarul din Belarus a confirmat: "L-am anuntat pe domnul presedinte ca nu ma intereseaza sa plec doar asa, ca sa schimb campionatul sau de dragul banilor. Imi doresc o echipa puternica, dar la un eventual transfer si clubul sa fie multumit". y Marius Margarit

Gigi si-ar dori ca adversar pe Valencia

Dupa ce a urmarit ultimele dispute din grupele Ligii Campionilor, patronul ros-albastrilor, Gigi Becali a spus ca nu este foarte impresionat de o parte a posibilelor adversare ale Stelei din "16-imile" Cupei UEFA: "Cea mai accesibila adversara ar fi TSKA Moscova. Dar nu mai vreau o echipa din Est, mi-as dori sa cadem cu cei mai puternici, cu Valencia.

Sa demonstram iar ca ne putem bate de la egal cu bogatii Vestului". y Marius Margarit

Paraschiv a reluat alergarile

De curind, Sorin Paraschiv si-a reluat antrenamentele, el incepind sa faca alergari in Complexul din Ghencea. Jucatorul nu se mai pregatise de trei saptamini, el suferind o ruptura musculara in prima repriza a meciului cu FC Brasov, din 20 noiembrie. Si refacerea lui Florentin Dumitru, operat in Germania luna trecuta, la genunchiul sting, decurge normal, cu sedinte la Spitalul Militar.

y Marius Margarit

Fotbalisti la patinoar

Astazi de la ora 17:00 si miine de la ora 11:00, echipa de hochei a Stelei sustine, in ultima etapa a sezonului regulat, "dubla" cu Sport Club Miercurea Ciuc. In tribune si-au anuntat prezenta si o parte a componentilor echipei de fotbal, alaturi de ultrasii din galerie. "Avem nevoie de cel putin o victorie.

Accesul este gratuit si toata suflarea Armata Ultra va fi la patinoar", a spus Jean Pavel, presedintele Hochei Club Steaua. y Marius Margarit

OPINIE

Ciocoiu vechi si nou

Andrei Niculescu

Nu, nu e vorba de Gigi Becali. E vorba chiar de Ciocoiu. Despre care se zice ca va fi pus pe liber de Steaua, pe motiv de proaste evolutii. "La el a fost vorba de noroc cind a dat golul cu Besiktas", argumenteaza Gigi. Vorbind de Ciocoiu nou. Ciocoiu vechi era "pariul nostru cistigat", omul care, ia ginditi-va mai bine, a adus practic Stelei calificarea in primavara.

Ciocoiu nou e al cincilea atacant din lot. Ciocoiu vechi era la fel, dar atunci nu s-a pus asa problema. Ciocoiu nou a cistigat o gramada de bani jucind putin si prost. Ciocoiu vechi primea 15.000 de euro chiar de la patron, impreuna cu apreciera "Bravo, ii meriti!".

Ce sa-i fi schimbat lui Gigi opinia in doar citeva zile? Oare racirea relatiilor sale cu Dumitru Sechelariu? Umbla vorba prin Bacau ca fostul primar al urbei face ca trenul atunci cind aude numele latifundiarului din Pipera, folosind cam aceleasi cuvinte cu care Gigi il caracteriza nu demult pe George Copos.

E posibil sa fie doar zvonuri, ori vorbe la suparare, dar prea seamana expulzarea lui Ciocoiu cu o reglare de conturi. Macar Gigi putea sa fie la fel de viteaz ca in alte cazuri si sa recite: "E pohta ce-am pohtit". Cine ce putea sa-i zica? Banii lui, "pohtele" lui.

"Va decide Zenga", afirma acelasi Becali. Ihi, sigur ca da, spunem noi. Vorba reclamei.