Politica restrictiva care a ingreunat semnificativ in ultimul an debransarea consumatorilor casnici de la sistemul centralizat de incalzire a dus la o scadere dramatica a vanzarilor de microcentrale de apartament pe piata romaneasca. aEste vorba de o diminuare cu aproximativ 40% a vanzarilor totale din 2004 in comparatie cu 2003. Astfel, dupa ce in 2003 s-au vandut aproximativ 255.

000 de unitati, in acest an s-au mai comercializat doar 145.000 de microcentrale", a apreciat Sever Scarlat, director executiv Baxi Romania, unul din principalii jucatori de pe aceasta piata.

In opinia importatorilor si distribuitorilor de centrale de apartament, reglementarile severe privind firmele de service din acest domeniu nu au reusit sa faca ordine. aExista un cadru legal sever, dar aplicarea lui este inca neclara.

Ca urmare, ne izbim in continuare de companii de service care lasa de dorit, dar care functioneaza nestingherite", a mai apreciat reprezentantul Baxi. Aceasta companie detine o cota de piata de aproximativ 9,3% pentru acest an (cu previziune de 17,6% pentru anul viitor), comercializand aproximativ 13.500 de centrale in ultimele 12 luni.