Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) a votat "pentru" planul de reorganizare propus de proprietarii Rafo Onesti, a spus recent judecatorul sindic delegat pentru acest caz.

Dupa o impotrivire de fatada, se pare ca Mircea Ursache, seful AVAS, s-a lasat imblanzit si a fost de acord intru totul cu inghitirea de catre stat a datoriilor Rafo si Carom in valoare de aproximativ 16.000 de miliarde de lei.

Reamintim ca Ursache a declarat la sfarsitul lunii trecute pentru Agentia Mediafax ca AVAS nu a votat planul de reorganizare a Rafo si ca a solicitat o amanare a aprobarii lui. Acest plan prevede ca societatile Rafo si Carom sa fuzioneze, iar statul sa redevina actionar cu 60% la noua societate.

Pe de alta parte, prin aprobarea acestui plan de reorganizare, fiecare roman trebuie sa scoata din buzunar inca aproximativ 750.000 de lei ca sa plateasca jaful de la rafinaria onesteana, "realizare" a lui Corneliu Iacubov si Ovidiu Tender.

Cu doua zile in urma, potrivit asteptarilor, judecatorul sindic de la Tribunalul Bacau a confirmat planul de reorganizare a Rafo Onesti, el constatand ca toate cerintele legii au fost respectate.

Tot atunci, judecatorul i-a pus in vedere administratorului judiciar ca 3 martie 2005 este data-limita pana la care va trebui sa depuna primul raport privind modul de aducere la indeplinire a planului de reorganizare. "Au fost indeplinite toate conditiile prevazute de lege privind convocarea si tinerea adunarii creditorilor.

Au votat "pentru" planul de reorganizare patru categorii de creditori si "impotriva" creditorii chirografari care nu au indeplinit conditia cumulativa ceruta de lege", a mai spus judecatorul sindic.