Si in acest an, cele mai multe cereri sint pentru Valea Prahovei si Poiana Brasov. In perioada Craciunului, un sejur de 3 nopti intr-un hotel de 4 stele din Poiana costa 150 de euro de persoana. In aceasta suma sint incluse: cazare cu demipensiune, cina festiva si un program folcloric. In statiunile de pe Valea Prahovei preturile sint mai mici.

Astfel, la un hotel de 3 stele, un pachet ce include 3 nopti de cazare cu mic dejun si cina de Craciun costa 2.600.000 si 2.800.000 de lei pentru o persoana, iar in Predeal ajunge la 120-130 de euro. Preturile pentru petrecerea Revelionului sint mai mari in aceste statiuni.

Astfel, la un hotel de doua stele din Poiana Brasov, un pachet ce include 5 nopti de cazare, mic dejun, masa de Revelion si masa in sistem cont client ajunge la 19 milioane de lei. In Sinaia, un sejur de 4 nopti la un hotel de 3 stele costa 12-13 milioane de lei, iar la unul de 4 stele, 3 nopti cu pensiune completa - nu mai putin de 468 de euro.

3 nopti intr-un hotel cotat la 3 stele din Predeal, cu cazare, mic dejun, cina de Revelion si divertisment costa in jur de 8 milioane de lei. Cei care doresc ceva mai simplu pot opta pentru pensiunile turistice. De Craciun, in judetul Neamt, de exemplu, intr-o pensiune de 3 margarete din zona Durau se vor plati 50 de euro pe zi. Turistii vor beneficia de cazare, demipensiune si masa festiva.

Intr-o pensiune de doua margarete, cu pensiune completa, pretul este de doar 30 de euro/zi, adica 90 de euro un sejur. De Revelion, un sejur cu doua nopti de cazare, 3 mese zilnic, masa de Revelion si divertisment intr-o pensiune din judetul Cluj costa 70 de euro pentru o persoana.

„Pina in prezent, s-au ocupat 85% dintre locurile disponibile pentru Revelion si 75% dintre cele disponibile pentru perioada Craciunului“, ne-a declarat Maria Stoian, presedintele ANTREC.

Exod spre tarile calde

Totusi, de cel mai mare succes se bucura pachetele pentru locuri exotice. „Cele mai solicitate destinatii au fost cele exotice: Sharm el Sheik, Mauritius, Cancun, Cuba“, ne-a declarat Ana Maria Moanta, marketing manager la Marshall Turism. Acest lucru arata ca sint numeroase persoane care-si permit sa cheltuiasca sume importante pentru a petrece relaxate, la soare, vacanta de iarna.

Un pachet cu 7 nopti de cazare, mic dejun, cina intr-un hotel de 4 stele din Mauritius costa nu mai putin de 2.268 de euro. Transportul cu avionul este inclus. Cei care vor sa mearga in Cancun vor plati pentru 6 zile cu 500 de euro mai putin. •

Oferte pentru capitalele europene

O varianta pentru petrecerea Sarbatorilor de iarna o reprezinta capitalele europene. Ofertele sint numeroase. Un sejur de 6 nopti intr-un hotel de 3 stele din Atena costa 563 de euro. Daca se opteaza pentru un hotel de 4 stele din Istanbul, se vor achita 260 de euro. Capitalele vestice sint ceva mai scumpe.

5 nopti intr-un hotel de 3 stele din Paris costa peste 580 de euro, iar 4 nopti intr-un hotel de 4 stele din Madrid - peste 526 de euro. Toate pachetele includ mic dejun si transport cu avionul.