Un agent-sef de la Biroul Politiei Rutiere al municipiului Rosiori de Vede, judetul Teleorman, a fost omorit in timp ce incerca sa opreasca niste presupusi infractori. Politistul a oprit in trafic trei masini, doua dintre ele avind numere de inmatriculare straine. Unul dintre soferi a incercat sa fuga, pornind motorul, moment in care politistul s-a aruncat pe capota.

Omul a reusit sa se agate de masina pentru 200 de metri, dupa care a fost aruncat pe caldarim. A murit in drum spre spital. Soferul ucigas s-a predat citeva ore mai tirziu.

Politistii spun ca joi, la ora 13.15, agentul-sef Stelian Preda, din cadrul Biroului Politiei Rutiere a orasului, era in misiune impreuna cu cinci colegi de la alte servicii. Ei incercau sa-i gaseasca pe hotii care sparsesera o casa cu o seara in urma. Politistii aveau informatii ca infractorii fusesera la furat cu doua masini inmatriculate in strainatate.

Din acest motiv s-a hotarit alcatuirea unei echipe mixte de politisti de la Rutiera si de la alte servicii care sa se deplaseze prin tot orasul.

In timpul patrularii, in apropierea unei benzinarii din centrul orasului, oamenii legii au oprit trei masini, un BMW cu numarul TR-55-SOF, un VW inmatriculat in Franta si un Opel, cu numar de Spania. Doi dintre politisti au mers la primele doua masini si le-au cerut soferilor documentele la control.

Agentul-sef Stelian Preda a incercat sa stea de vorba cu toti cei aflati in autoturisme, nu mai putin de 20 de cetateni. Acestia insa au coborit si au inceput sa-i loveasca pe politisti, incercind sa-i intimideze, dupa cum se afirma intr-un comunicat al politiei.

Stelian Preda, avansat in grad post-mortem

Din ordinul ministrului de interne, Florin Marian Saniuta, agentul-sef Stelian Preda a fost avansat ieri, post-mortem, la gradul de inspector. Tot ieri, la Ministerul Administratiei si Internelor s-a tinut un moment de reculegere in memoria politistului cazut la datorie.

Stelian Preda era casatorit si avea un baiat in virsta de 16 ani. Era angajat in politie tot de 16 ani, iar timp de zece ani a lucrat la Rutiera. Astazi, in jurul orei 12.00, Stelian Preda va fi inmormintat in comuna in care s-a nascut, Dobrotesti, aproape de Rosiori de Vede.

O intreaga familie cautata de politie

Soferul BMW-ului care l-a ucis pe agentul Preda, Adrian Ciocan, de 19 ani, zis “Americanul”, s-a prezentat joi seara la politia din Rosiori, unde si-a recunoscut fapta. Politistii spun ca el nu are antecendente penale in Romania, insa are interdictie de a intra in spatiul Schengen. “Americanul” va fi cercetat pentru ucidere din culpa.

Din verificarile politistilor, toti cei implicati in scandalul de joi fac parte dintr-o familie de rromi, ai carei membri au fost implicati in incident. Acestia sint dati in urmarire generala si in consemn la frontiera.

Omorit cu intentie

In acest timp, soferul masinii cu numar de Teleorman a urcat la volan si a demarat in tromba, incercind sa iasa din busculada formata. Prima reactie a agentului Stelian Preda a fost sa-l opreasca, urcindu-se pe capota autoturismului. Vazind ca politistul nu cedeaza, soferul BMW-ului a mers asa 200 de metri.

I-a vazut apoi pe colegii politistului, care incercau sa-i taie calea cu masina. Apoi, BMW-ul a iesit de pe carosabil si a frinat brusc, moment in care Stelian Preda a cazut. BMW-ul s-a facut nevazut, la fel ca si celelalte automobile. Agentul Stelian Preda a murit in drum spre spital, in urma unei fracturi a craniului.

Masina cu numar de Teleorman a fost gasita de politisti, in aceeasi zi, intr-o curte din Rosiori de Vede, acoperita cu presuri. In autoturism oamenii legii au gasit bite, bastoane si o teaca de baioneta.