Chiar daca nu inregistreaza recordul de spectatori nici pe teren propriu, nici in deplasare, campioana de toamna, Steaua, a adus cei mai multi microbisti in tribunele stadioanelor pe care a evoluat. Cu un total de 210.000, "ros-albastrii" ocupa prima poztie in topul celor mai "privite" echipe din Divizia A.

Ei sunt urmati de dinamovisti, care au cea mai scazuta audienta pe teren propriu dintre cele trei mari "puteri" fotbalistice din Capitala, dar si dintre echipele din prima jumatate a ierarhiei. Campioana en-titre se revanseaza la capitolul "spectatori adusi la stadion in deplasare", in care este lider detasat. Podiumul este completat de rapidisti, care, surprizator, au avut, acasa, numai 65.

000 de spectatori, in ciuda faptului ca derby-urile cu Steaua si cu Dinamo s-au jucat pe "Rapid"! Asa cum ne-a obisnuit, Poli AEK Timisoara are cei mai multi suporteri pe teren propriu, in timp ce la polul opus se afla FC Brasov, cu o cifra de 9.000. Potrivit statisticii, FCM Bacau nu este deloc atragatoare pentru microbistii din afara orasului lui Bacovia, numai 12.

500 de microbisti vazandu-i pe viu pe bacauani in postura de vizitatori. Nu este mai putin adevarat ca echipa antrenata de Cristi Popovici le-a intalnit acasa pe Steaua, Dinamo si Rapid. Nici o surpriza pe ultimele doua locuri ale clasamentului spectatorilor. FC Brasov are un sezon slab, iar Gloria este o echipa plictisitoare chiar si pentru propriii suporteri.

Extremele turului, in ceea ce priveste numarul de spectatori, s-au inregistrat in etapa a 3-a (200 de spectatori la partida FC National - Gloria) si a 9-a (40.000 de spectatori la intalnirea Poli AEK Timisoara - Dinamo). De altfel, in runda a 9-a s-a inregistrat cea mai mare cifra totala de spectatori, pe cand cei mai putini microbisti, per total, s-au strans in etapa a 10-a.

Analizand clasamentul spectatorilor pe etape, observam ca interesul iubitorilor fotbalului de a merge la stadion s-a diminuat spre sfarsitul turului, probabil din cauza frigului.