Cei trei braileni peste care a dat norocul la Loto 6 din 49 au venit ieri in Capitala ca sa intre in posesia celor 3 milioane de dolari. Duminica trecuta ei au reusit sa puna mana pe potul cel mare reportat timp de 15 saptamani. Proaspetii milionari in dolari "s-au capatuit" jucand impreuna un bilet de 500.000 de lei.

Brailenii, imbracati modest, pareau mai degraba speriati de "puterea banului" decat fericiti. in jurul orei 14.00, barbatii trecuti de 40 de ani au intrat sfiosi pe portile Loteriei Nationale. Priveau tematori in stanga si-n dreapta, ca nu cumva sa-i surprinda blitul vreunul aparat de fotografiat.

Frica de a nu le fi dezvaluita identitatea ne-a impiedicat si pe noi sa satisfacem curiozitatea cititorilor. Nu ne-au permis sa ii fotografiem si nici sa le publicam numele. "Ne este teama de reactia oamenilor. Avem familii si copii si nu vrem sa-i punem in pericol. Banul e ochiul diavolului si nu stii niciodata la ce te poate impinge", ne-a marturisit unul dintre castigatori.

Cei trei prieteni joaca impreuna numai de trei luni. "Ne-am gandit ca poate asa o sa avem mai mult noroc. si iata ca am avut dreptate", a explicat unul dintre ei. Saptamana trecuta s-au hotarat din nou sa-si incerce sansele, atrasi de suma mare pusa la bataie. S-au intalnit si au completat toti trei un bilet pe care l-au depus abia sambata. "Biletul loto a costat aproape 500.

000 de lei, astfel incat fiecare am avut de pus cate 166.000 de lei", a explicat un altul. Niciodata nu au jucat numere cu semnificatie aparte. Nu cred in asa ceva. De fiecare data au completat biletele cu numere puse la intamplare. "Daca iti este scris sa castigi, atunci castigi. Noi asa am facut.

Numerele cu care ne-am imbogatit nu reprezinta nimic pentru noi ori apropiatii nostri", a precizat unul din braileni. De-a lungul timpului, cei trei prieteni au mai castigat, insa niciodata sume prea mari, numai intre 2 si 5 milioane de lei.

O parte din bani va ajunge la copiii saraci

Proaspetii milionari in dolari s-au gandit deja cum sa-si imparta marele castig. Pentru ca este vorba de un singur apartament cu doua camere situat in centrul Capitalei (in valoare aproximativa de 35.000 de euro), acesta va fi luat de unul dintre ei, ceilalti doi primind echivalentul in bani. Banii ramasi vor fi impartiti intre ei, in mod egal.

"O parte importanta din castig, insa, ne-am hotarat sa o donam bisericilor si copiilor saraci. Noi stim ce inseamna nevoia si de aceea vrem sa-i ajutam pe cei cu care soarta nu a fost atat de darnica", ne-au marturisit milionarii.