Yahoo a anuntat ieri ca va lansa, in parteneriat cu X1 Technologies, o aplicatie gratuita care ii va ajuta pe utilizatori sa caute documentele stocate pe harddisk, precum mesaje e-mail, documente Word, fisiere PDF (Portable Document Format), muzica si fotografii.

Aplicatia, care va purta brand-ul Yahoo, va fi disponibila de la inceputul lunii ianuarie si va permite atat cautarea pe desktop cat si pe Internet, prin intermediul serviciului Yahoo Search. Printre functiile care vor fi adaugate ulterior se numara cautarea in arhivele cu mesajele instantanee ale Yahoo Messenger si in mesajele de pe Yahoo Mail.

„Cautarea pe desktop se refera acum la ceea ce este stocat in computerul utilizatorului. Pe viitor, aceasta va insemna cautarea informatiilor dorite, indiferent unde ar fi stocate acestea”, a declarat Jeff Weiner, vicepresedintele Yahoo.

Termenii financiari ai parteneriatului dintre Yahoo si X1 nu au fost dezvaluiti.

In luna octombrie, Google a fost prima companie care a lansat un soft gratuit pentru cautarea pe desktop si pe Internet a mesajelor e-mail sau a IM-urilor si a fisierelor text de pe o interfata de browser. Microsoft a anuntat de asemenea ca va oferi un produs similar pentru teste pana la sfarsitul acestui an.