Patru ziaristi de la saptaminalul bucurestean “Banii nostri” au fost batuti, joi noaptea, la Sinaia, de bodyguarzii angajati pentru o petrecere organizata de reprezentantul controversatei firme VGB Impex SRL, Constantin Margarit. Jurnalistii sustin ca au luat bataie doar pentru vina de a fi parcat masina in apropierea localului unde se desfasura petrecerea.

Comandantul Politiei Sinaia, Nicolae Micu, ne-a declarat ca jurnalistii Vasile Damian, Stefan Micsik, Cristian Niculescu si Dragos Crudu au servit masa si au baut alcool la Hotelul Anda pina la ora 2.00 noaptea.

Ziaristii s-au indreptat apoi spre masina lor, inscriptionata cu sigla “Banii nostri”, dar, atrasi de zgomotul unei petreceri, s-au oprit o clipa, lasind impresia ca ar fi interesati sa afle ce se intimpla inauntru, a explicat comisarul Micu.

Petrecerea era organizata de Constantin Margarit care, pentru a asigura paza masinilor si a invitatilor, si-a folosit propriii bodyguarzi, conform politistilor. Interesul jurnalistilor ar fi atras atentia acestora din urma, a mentionat Nicolae Micu. “Agentii de paza le-au spus pe un ton ferm sa paraseasca zona deoarece este vorba despre o petrecere privata.

Ca raspuns, ziaristul Stefan Micsik a declansat blitzul aparatului de fotografiat. Pe fondul acestei situatii, intre cele doua grupuri a izbucnit un scandal, angajatii revistei “Banii nostri” fiind apoi batuti de bodyguarzi”, ne-a declarat comisarul-sef Nicolae Micu.

Unul dintre ziaristii atacati are insa o versiune diferita. “La ora 1.30, am plecat de la Hotelul Anda si ne-am urcat in masina noastra. Am dat drumul la instalatia de dezaburire, dar ne-a luat ceva timp. Atunci a venit un bodyguard, care ne-a spus dur sa plecam dracului de acolo. Noi l-am rugat sa astepte sa se dezabureasca geamurile.

Atunci ne-a scos din masina, a chemat patru-cinci colegi si ne-au batut crunt. Aparatul de fotografiat era pe bancheta, nu l-am folosit”, a mentionat Cristian Niculescu. Acesta a precizat ca bodyguarzii au luat geanta fotoreporterului, in care se aflau aparatul foto, un laptop si actele masinii.

“Am gasit doar aparatul foto, distrus si aruncat

intr-un sant”, a conchis Cristian Niculescu. Vasile Damian a fost injunghiat si s-a ales cu maxilarul dislocat, iar fotoreporterul Stefan Micsik are citeva coaste rupte, arcada sparta si ochiul tumefiat. Politistii au demarat o ancheta in acest caz. (M.B., R.B., M.N.)

Constantin Margarit, personaj controversat

Constantin Margarit, unul dintre reprezentantii VGB Impex, este un personaj controversat, despre care “Evenimentul zilei” a mai scris.

VGB Impex face parte din grupul de firme VGB, care controleaza o parte din actiunile RAFO Onesti si care ii ascunde, dupa cum a dezvaluit un alt cotidian central, pe dubiosii oameni de afaceri Ovidiu Tender si Frank Timis (amestecat in exploatarea nociva a zacamintelor aurifere de la Rosia Montana).

Mai mult, in acest grup este implicata si Mihaela Ene, sora fostului parlamentar PDSR Gabriel Bivolaru, arestat pentru fraudarea BRD. La petrecerea de la Sinaia, de joi noaptea, a cintat, conform martorilor, si manelistul Vali Vijelie.

Agresiune extrem de violenta

“Agentia de Monitorizare a Presei ia act cu deosebita ingrijorare de o noua agresiune extrem de violenta indreptata impotriva jurnalistilor si cere reprezentantilor legii sa-i identifice si sa-i pedepseasca urgent pe vinovati. Acesta este cel mai grav atac indreptat impotriva jurnalistilor de la inceputul anului.

In acest an, numarul cazurilor de agresiune la adresa jurnalistilor a fost cel putin la fel de mare ca acela din anul trecut. Consideram ca acest fenomen se perpetueaza in primul rind din lipsa de reactie a autoritatilor, care se fac vinovate de cautionarea lui prin netragerea la raspundere a celor responsabili”. (Agentia de Monitorizare a Presei)