Anchetatorii brasoveni considera ca principalul mobil al crimei de saptamina trecuta din Brasov, cind doua farmaciste au fost impuscate intr-o unitate din apropierea garii, este reglarea mafiota de conturi. Desi nu au formulat pina acum oficial aceasta ipoteza, surse din Inspectoratul de Politie al Judetului Brasov confirma existenta unor indicii clare in aceasta directie.

Printre persoanele audiate de politisti se afla si sotul Manuelei Cistian, una dintre farmacistele ucise. Anchetatorii verifica firma de transport unde este patron Daniel Cistian si datoriile acestuia, daca au fost imprumutati bani de la camatari si daca transporturile efectuate sint legale.

Conform acelorasi surse, exista suspiciunea ca o parte din marfurile transportate cu TIR-urile lui Daniel Cistian sa fi fost furate si sa nu fi ajuns toate la destinatie. Mai mult, barbatul, desi sustine ca nu are dusmani, detine o autorizatie de portarma. Politistii spun ca nu pot oferi date concrete deoarece mediatizarea lor ar putea dauna anchetei.

“Nu este deocamdata vorba despre o anumita finalitate a anchetei. Avem mai multe ipoteze de lucru si pentru fiecare dintre ele s-a stabilit un cerc de suspecti. Cind vom epuiza toate aceste piste, vom ajunge la criminal”, a declarat chestorul Mircea Bucur, seful IPJ Brasov.

In urma cu o saptamina, Manuela Cistian si Daga Susan au fost impuscate in cap, de la mica distanta, de un barbat. Politistii si procurorii au fost derutati in primele ore ale anchetei, crezind initial ca femeile fusesera ucise cu o surubelnita, apoi au stabilit ca au fost impuscate.

Anchetatorii au afirmat ca arma este una destul de rara in Romania, fiind vorba, cel mai probabil, de un pistol de tir.