Duminica s-au semnalat mult mai putine incalcari ale legii electorale in comparatie cu scrutinul din 28 noiembrie, dar nu se poate spune ca ele au lipsit. Din marturiile reporterilor EVZ prezenti la fata locului, judetele “campioane” la ilegalitati si nereguli au fost Ilfov, Vrancea si Dimbovita.

In comuna ilfoveana Voluntari, la Sectia 32, pe liste suplimentare au votat 264 de persoane. Din verificarile facute pina la inchiderea editiei s-a descoperit ca patru persoane au votat de doua ori: in Bucuresti, la sectia unde sint inregistrati cu domiciliul, si la Voluntari.

Cei patru turisti electorali din Bucuresti sint: Zamfir Gheorghe Nicolae (cod numeric personal - cnm 1731006720011) si Zamfir Mariana (cnm 2700816283387), ambii cu domiciliul pe strada Mihai Eminescu, nr. 185, Neacsa Viorica (cnm 269052347008, strada Brebu, nr. 4, si Florentina Tomescu (cnm 2660731212954), Aleea Pantelimon, nr. 16.

O stampila disparuta, una pierduta temporar

Tot la Sectia 32 Voluntari a fost declansat un scandal dupa disparitia temporara a stampilei de control. Observatorii Daniel Teodor Gugiu (Pro Democratia) si Magdalena Floria (Millenium) au sesizat ca viceprimarul PSD Ionel Bogagiu s-a plimbat prin sectie de mai multe ori, dupa care a disparut, impreuna cu presedintele sectiei, Liliana Vlasceanu, subordonata a lui Bogagiu la Primaria Voluntari.

Observatorii spun ca Bogagiu si Vlasceanu au stat intr-o camaruta din incinta sectiei de votare mai mult de 15 minute, iar Liliana Vlasceanu avea asupra ei stampila de control a sectiei (cea cu care se valideaza buletinele si procesele-verbale, alta decit stampila de vot).

Tot la Sectia 32 a votat si presedintele CJ Ilfov, pesedistul Gabriel Oprea, desi acesta locuieste pe strada Tudor Arghezi din Voluntari si este arondat la alta sectie.

La Sectia numarul 42 din Voluntari, observatorul Pro Democratia Viviana Anghel a semnalat disparitia unei stampile de vot. Aceasta a coincis cu iesirea observatorului pe hol, in urmarirea unui grup de persoane care nu aveau drept de vot si care, pe tot cursul zilei, s-au vinzolit prin sectie. Desi a fost anuntat BEC si s-a declansat o ancheta, stampila nu a mai fost gasita.