Unul dintre sloganurile sustinatorilor Aliantei D.A. in timpul marsurilor de bucurie

Victoria lui Traian Basescu in cursa pentru presedintie i-a bucurat pe toti romanii. Unul dintre sloganurile preferate de cei care au iesit in strada a fost: “Bombo, ne-am intors din Congo”. In Banat, oamenii au marsaluit inca de duminica noaptea si, pentru a marca mai bine atasamentul lor fata de noul sef al statului, s-au adunat si ieri, inca o data, in pietele principale ale oraselor.

Transilvanenii nu s-au lasat mai prejos si au aratat ca sint fieful Aliantei D.A. nu doar la urne, ci si in manifestarile de bucurie.

Timisoara: Duminica seara, aproximativ 1.000 de timisoreni au iesit in Piata Operei pentru a sarbatori victoria lui Traian Basescu. Aseara, alte citeva sute de simpatizanti ai Aliantei PNL-PD au marsaluit din centru pina in Complexul Studentesc. Aici, liderii locali ai partidelor membre ale Aliantei le-au multumit studentilor pentru sustinerea candidatului lor la alegerile de duminica.

Marsul a avut ca punct terminus centrul orasului. Aici simpatizantii lui Basescu i-au scandat numele si au strigat lozinci impotriva lui Adrian Nastase. Huiduielile s-au intetit la vederea unui afis cu liderul PSD, in fata caruia manifestantii s-au oprit si au scandat: “Bombonel, fiica lui Ionel!”. (L.U.)

Alba Iulia: La miezul noptii, sute de persoane, in frunte cu autoritatile locale, au iesit in strada. Fluturind afise cu Traian Basescu si fulare portocalii, coloana a pornit din fata sediului de campanie al Aliantei D.A. si a trecut pe linga prefectura, unde reprezentantii sectiilor de votare stateau la coada in frig, cu sacii plini de buletine de vot.

Democratii si liberalii au marsaluit spre sediul PSD Alba, strigind lozinci precum “Basescu-i presedinte!”, “Ole, ole, ole/ Bombonelu’ nu mai e!” sau “Iata, s-a intimplat, Nastase a picat!”. Pesedistii care se aflau la acea ora in sediu i-au urmarit pe manifestanti de dupa perdele. Marsul a continuat pe un traseu lung, care a trecut prin cele mai importante zone ale orasului.

Pe parcurs, multi oameni au raspuns apelului “Veniti cu noi!”, lansat prin megafoane. S-a cintat celebrul refren al anilor ‘90 din Piata Universitatii: “La Palatul Cotroceni cinta cucuveaua/ Iliescu si ai lui/ si-au gasit beleaua” si s-au strigat lozinci ca “Romania, trezeste-te!” sau “Nu va fie frica, PSD-ul pica!”.

Coloana a fost aclamata de aproape toate persoanele pe linga care trecea, cu exceptia unor fani ai lui Nastase care o depaseau in viteza cu masinile, injurind si facind semne obscene. Unii mai nervosi chiar au aruncat cu oua de la balcoane. Traseul s-a incheiat la sediul Aliantei D.A., dupa un popas in fata PSD Alba, unde s-au scandat din nou lozinci. (A.L.)

Arad: Imediat dupa anuntarea exit-poll-urilor, zeci de membri ai Aliantei si simpatizanti ai lui Basescu au iesit in strada. O coloana de masini, in frunte cu autoturismul condus de primarul si purtatorul de cuvint al Aliantei D.A., Gheorghe Falca, a pornit in mars pe strazile orasului. Oamenii erau imbracati in portocaliu si fluturau steaguri tricolore si portocalii. Ei

s-au adunat pe platoul din fata Palatului Administrativ, unde au fost lansate focuri de artificii si s-au deschis sticle cu sampanie. Aradenii strinsi in piata au scandat lozinci impotriva lui Nastase, in timp ce priveau spre sediul PSD.

Gestul lor a fost o replica la injuriile adresate in urma cu doua saptamini in fata sediului Aliantei de fostul prefect Dan Vasile Ungureanu la adresa primarului din Arad si purtator de cuvint al Aliantei D.A. Arad, Gheorghe Falca. (S.T.)

Cluj-Napoca: Mai mult de 500 de tineri, majoritatea studenti, s-au adunat duminica noaptea, in jurul orei 23.00, in fata sediului Aliantei D.A. pentru a sarbatori victoria lui Traian Basescu. Tinerii purtau steaguri portocalii, dar si drapele tricolore, si scandau “Basescu presedinte!” si “Ole, ole, PSD-ul nu mai e!”.

“Au vrut sa nu ne lase sa votam, dar am infruntat si frigul, si cozile de la sectii si tot nu ne-am lasat”, ne-a spus Adi, student la Facultatea de Geografie. “Am venit ca dupa un meci de fotbal cistigat de echipa Romaniei”, ne-a declarat si colegul sau, Bogdan. Petrecerea a continuat la Cluj si aseara, sute de persoane participind la un concert in aer liber organizat de Alianta D.A. (R.C.)