Printre ultimele acte prezidentiale ale lui Ion Iliescu se numara decorarea liderului peremist, C.V. Tudor, cu Ordinul National "Steaua Romaniei" in grad de Cavaler, pentru "contributia meritorie la desfasurarea actului legislativ, la adoptarea unor legi fundamentale, necesare dezvoltarii tarii".

Emis vineri, decretul de decorare are in vedere un grup de 13 senatori, impartiti in trei categorii, in functie de importanta personajelor. Alaturi de C.V.

Tudor, cu "Steaua Romaniei" au fost decorati Marko Bela, Ioan Pop de Popa si Alexandru Paleologu, la categoria "B" intrand, printre altii, Antonie Iorgovan sau peremistul Gheorghe Buzatu (Ordinul "Serviciu Credincios"), iar la "C" - Victor Apostolache (chiar in ziua decesului!) ori udemeristul Zoltan Puskas. In ceea ce priveste "meritele" deosebite ale lui C.V.

Tudor in elaborarea legislatiei, acestea nu exista. Liderul PRM, in 12 ani de Senat, si-a facut un obicei din a veni la serviciu doar la sedintele plenului de lunea, si nici atunci nu participa la dezbaterile proiectelor de lege inscrise pe ordinea de zi, multumindu-se sa asiste (deseori, activ) la partea de "logoree" - declaratiile politice.

Declaratiile sale rostite de la tribuna au fost, de multe ori, atacuri la persoana, chiar la adresa sefului statului si incitari la ura etnica. Reamintim ca Adrian Nastase, eternul subaltern al lui Ion Iliescu, l-a sunat pe C.V.Tudor inainte de turul intai, rugandu-l sa nu se retraga din cursa, pentru ca voturile PRM sa nu mearga la Traian Basescu.

Ieri, a aparut in Monitorul Oficial si decretul de inaintare la gradul de general de brigada a fratelui liderului peremist, Marcu Ilie Tudor. Inaintarea lui in grad a avut loc pe 1 Decembrie.