Galatasaray Istanbul, formatie antrenata de romanul Gheorghe Hagi, a castigat derbiul din Turcia, scor 1-0, cu liderul Fenerbahce Istanbul. Singurul gol al partidei de pe stadionul "Ali Sami Yen" a fost inscris de Necati, in minutul 55. Hagi a considerat ca echipa sa a meritat victoria, dupa un meci pe care l-a dominat din toate punctele de vedere.

"Am obtinut o victorie importanta pentru viitorul nostru. Galatasaray a jucat foarte bine in aceasta seara, sa dam Cezarului ce-i al Cezarului, pentru ca am muncit mult. Vechiul spirit al echipei Galatasaray revine. Am jucatori care sunt gata sa moara pe teren si consider ca acesta este cel mai important lucru. Astazi am facut ceea ce ne-am dorit.

Pe teren ne-am vazut doar noi si acesta este un lucru imbucurator. Sunt foarte fericit pentru ca le-am oferit iubitorilor echipei Galatasaray o seara frumoasa", a spus Hagi dupa prima victorie intr-un derbi, ca antrenor. Tehnicianul german al lui Fenerbahce, Cristoph Daum, l-a felicitat pe Hagi si a spus ca jocul slab al echipei sale a fost cauzat de programul incarcat.

"Felicit echipa Galatasaray si pe Hagi. Cele trei puncte erau foarte importante pentru adversarii nostri si bineinteles ca am fi vrut sa le obtinem noi, dar nu a fost sa fie. Am jucat sub capacitatea noastra normala. Dupa un meci din cupele europene in care am invins, am avut probleme in aceasta partida, in deplasare, in urma contraatacurilor echipei Galatasaray.

Ar fi trebuit sa dam dovada de mai multa inteligenta tactica la faza in urma careia am primit gol", a spus Daum. Conform presei turce, cei doi antrenori s-au contrat verbal in timpul partidei. Cotidianul "Fanatik" scrie ca Hagi a strigat la Daum: "Stai pe banca. Nu tipa prea mult", un eventual conflict fiind evitat prin interventia arbitrului de rezerva.

In plus, Hagi a declarat ca adversarul sau a refuzat sa dea mana cu el la sfarsitul partidei. "In loc sa-mi dea mana, a intins bratul si mi-a aratat tribunele. Nu am inteles ce s-a intamplat. Probabil ca a fost impresionat de reactia spectatorilor si i-a placut foarte mult atmosfera", a spus Hagi. Mijlocasul lui Galatasaray, Volkan Arslan, crede ca echipa sa a meritat sa invinga.

"Am dominat in primele 80 de minute de joc si consider ca in mod sigur am meritat sa obtinem cele trei puncte", a spus Volkan, in timp ce coechipierul sau, Hakan Sukur, a evidentiat ce a avut echipa sa in plus: "Fenerbahce este o echipa care se bazeaza pe forta. Ei au avut un joc dur, dar am stiut sa obtinem victoria".

"Palma incepatorului"

Presa turca a laudat victoria lui Galatasaray si mai ales felul in care antrenorul Gheorghe Hagi a reusit sa-l invinga pe mult mai experimentatul sau adversar Cristoph Daum. "Palma incepatorului" a titrat "Sabah", care continua: "Daum era experimentat, iar Hagi un antrenor incepator. Insa un incepator care stie de ce are nevoie poate fi mai destept decat un geniu care nu gandeste corect.

Galatasaray a scuturat echipa Fenerbahce ce pe un dud prin ambitie, presing si modul cum s-a luptat. Incepatorul Hagi l-a facut mat pe genialul Daum", a notat Sabah. Cotidianul "Hurriyet" este de parere ca Fenerbahce nu a putut decat sa admire jocul prestat de echipa lui Hagi. "Galatasaray a jucat, iar Fenerbahce s-a uitat.

Probabil cel mai frumos lucru care se poate spune despre derbi este ca focul leului a ars Fener-ul. Se pare ca Hagi a avut in vedere faptul ca partea de mijloc a defensivei echipei adverse, cuplul Luciano-Servet, este slaba si le-a cerut jucatorilor sai sa atace mereu pe centru.

Fotbalistii echipei Galatasaray, care au jucat cu o dorinta mare de a invinge si au fost foarte bine concentrati, au respectat aceasta dorinta a antrenorului lor", se mentioneaza in "Hurriyet". "Triumful lui Hagi" este titlul propus de "Milliyet".

"Hagi poate ca a castigat cel mai important meci din cariera sa de antrenor, acum, cand amintirea numeroaselor partide pe care le-a jucat, a realizarilor sale individuale ca fotbalist si a golurilor pe care le-a inscris este inca vie. Galatasaray a fost plasata inteligent pe teren, i-a marcat foarte bine pe Nobre, Tuncay si Alex. Insa acesta nu era marcaj om la om.

Defensiva a jucat cu atata inteligenta incat nu a lasat nici un jucator al echipei adverse sa treaca", scrie "Milliyet". Si cotidianul "Turkiye" considera ca o mare parte din meritul victoriei obtinute de Galatasaray ii apartine tehnicianului Gheorghe Hagi. "El este cel care a facut ca echipa Galatasaray sa fie atat de activa si sa joace perfect.

Jocul bun al lui Sabri, care a reprezentat un pericol pentru poarta adversarilor de fiecare data cand a atins mingea, este in totalitate opera lui Hagi. Felicitari, Hagi!", noteaza "Turkiye".

Fratie surprinzatoare intre suporterii celor doua echipe

Desi este greu de crezut, avand in vedere fanatismul suporterilor turci, fanii lui Galatasaray si Fenerbahce au cazut la pace inainte de meci. Potrivit site-ului "sport3.com", doua grupuri de suporteri ai echipelor Galatasaray si Fenerbahce s-au intalnit cu sapte ore inainte de meci, in cartierul Eyup, si au surprins prin comportamentul pasnic de care au dat dovada.

"Suporterii echipei Galatasaray s-au intalnit cu sustinatorii formatiei Fenerbahce in timp ce se indreptau spre stadion. Cele doua grupuri veneau din directii opuse si persoanele prezente in zona s-au speriat initial, crezand ca va avea loc un conflict intre galerii.

Insa fanii ambelor echipe au inceput sa se imbratiseze, si-au oferit reciproc flori si au facut schimb de fulare in culorile formatiilor lor favorite", a scris site-ul amintit, care a mai precizat ca suporterii au scandat "Nu suntem jucatori, nu suntem teroristi, suntem suporteri" si "Suntem cu totii frati, nu teroristi".

Prin victoria in fata lui Fenerbahce, Galatasaray a ramas tot pe pozitia a doua a clasamentului, insa distanta care separa echipa lui Hagi si liderul campionatului s-a micsorat la doua puncte.

Galatasaray, la prima victorie intr-un derbi dupa 645 de zile

Formatia Galatasaray, antrenata de Gheorghe Hagi, a obtinut, duminica, in fata echipei Fenerbahce, prima victorie intr-un derbi dupa 645 de zile, informeaza site-ul tnn.net. Potrivit sursei citate, echipa din Istanbul a disputat in aceasta perioada sase partide in compania formatiilor Besiktas si Fenerbahce, in care a inregistrat trei infrangeri si trei rezultate de egalitate.

Galatasaray a obtinut ultima victorie intr-un derbi inaintea partidei de duminica pe 8 martie 2003, pe teren propriu, cu scorul de 2-0, tot in fata echipei Fenerbahce. Gheorghe Hagi a obtinut, prin rezultatul de duminica, prima victorie intr-un derbi in cariera sa de antrenor.

Sub conducerea tehnica a lui Hagi, Galatasaray a inregistrat, in sezoanele 2003/2004 si 2004/2005, o infrangere si un rezultat de egalitate, ambele in partide cu Besiktas.

Dan Petrescu: "Sunt convins ca Galatasaray va castiga titlul in Turcia"

Tehnicianul Sportului Studentesc, care a fost la Istanbul impreuna cu impresarul Gica Popescu si antrenorul Ilie Dumitrescu, a intregit pe Stadionul "Ali Sami Yen" un careu al celor mai buni jucatori romani de la turneul final al CM din 1994: Hagi, Popescu, Petrescu si Dumitrescu

Tehnicianul echipei Sportul Studentesc, Dan Petrescu, este convins ca formatia Galatasaray, antrenata de Gheorghe Hagi, va castiga campionatul Turciei. "Sunt convins ca Galatasaray va lua titlul in Turcia, pentru ca Hagi l-a castigat si ca jucator.

Cred ca este anul echipei Galatasaray, pentru ca este o echipa mai buna", a precizat Petrescu, luni, pe Aeroportul International Henri Coanda, la intoarcerea de la Istanbul, unde a fost invitat de Gheorghe Hagi la meciul Galatasaray-Fenerbahce, scor 1-0, disputat in etapa a XVI-a a campionatului Turciei.

Petrescu nu a dorit sa comenteze refuzul lui Hagi de a antrena echipa nationala a Romaniei si nu crede ca, in cazul unui esec cu Fenerbahce, tehnicianul roman ar fi fost demis de la Galatasaray. "Nu cred ca era demis, spectatorii il iubesc foarte mult, eu zic ca avea nevoie de continuitate", a precizat Petrescu.

Antrenorul echipei Sportul Studentesc, Dan Petrescu, a spus ca a fost impresionat de atmosfera de pe stadionul "Ali Sami Yen". "Am fost impresionat de atmosfera, eu am jucat acolo doar cu Chelsea si cu Steaua, nu am vazut niciodata un derbi local si atmosfera este extraordinara si eram sigur ca Hagi va castiga, deoarece, de obicei, toti cei care am fost acolo ii purtam noroc lui Gica.

A fost un meci dominat de Galatasaray, in care scorul nu reflecta realitatea din teren", a spus Petrescu. Petrescu spune ca, dupa victoria cu Fenerbahce, Hagi va fi privit altfel in Turcia. "Dupa acest meci, Gica are altfel de autoritate si lumea il apreciaza altfel. El avea nevoie de aceasta victorie.

Doar Galatasaray a fost ieri pe teren si cred ca Fenerbahce este in mod surprinzator pe primul loc. Probabil ca Hagi a pregatit un joc extraordinar, ori Fener nu a jucat nimic pentru ca Galata a jucat foarte bine. Gica i-a ajutat mult pe jucatori si s-a agitat foarte mult pe banca. Tot timpul ai de invatat, mai ales de la un derbi.

Cand esti la un derbi, ca antrenor te uiti si la schemele tactice folosite de ambele echipe", a spus Petrescu, care crede ca nu exista o diferenta mare intre derbiurile din Romania si cele din Turcia. Tehnicianul echipei Sportul Studentesc crede ca ar fi bine si pentru jucatorii formatiei sale sa vada atmosfera de pe stadioanele din Turcia.

"Ar fi bine sa vada nu doar atmosfera din Turcia, ci si din alte tari. Ei vor sa ajunga in strainatate si, daca ar vedea atmosfera, sunt convins ca s-ar pregati mai bine si ar trage mai mult la antrenamente", a spus Petrescu.

Petrescu spune ca, desi a fost accidentat, Mirel Radoi ramane, pentru el, jucatorul anului, insa crede ca printre cei vizati s-ar putea afla si Adrian Neaga sau Daniel Niculae. In ceea ce-l priveste pe Mutu, Petrescu nu a dorit sa comenteze declaratia lui Dumitru Dragomir, conform caruia fostul fotbalist al echipei Chelsea ar trebui desemnat jucatorul anului.

Dan Petrescu, alaturi de impresarii Gheorghe Popescu, Victor si Ioan Becali si de antrenorul Ilie Dumitrescu, a fost invitatul lui Hagi la partida de duminica. Gheorghe Popescu spune ca ar fi fost pacat ca echipa Galatasaray sa nu castige. "Galatasaray a jucat foarte bine si era pacat sa nu castige.

Campionatul inca se joaca, mai sunt foarte multe meciuri de disputat, Hagi are un meci foarte greu saptamana viitoare la Denizli. Victoria cu Fener este una de moral impotriva principalei contracandidate la titlu, cu siguranta ca ii vor ajuta aceste puncte", a precizat Popescu. Impresarul FIFA sustine ca Galatasaray a fost net superioara echipei Fenerbahce.

"Galatasaray a avut in jur de sapte ocazii clare de a marca, Fener nici macar una. Jucatorii de la Galatasaray au fost net superiori ca atitudine si ca joc. Fenerbahce - Galatasaray este mereu un derbi extraordinar si atmosfera era pe masura", a spus Popescu, care a precizat ca a fost foarte bine primit la Galatasaray, unde nimeni nu a uitat ce a facut pentru acest club.

Popescu considera ca era normal ca Hagi sa nu renunte la contractul cu Galatasaray in favoarea echipei nationale. "Gica a dat dovada unei tactici extraordinare. Maniera de abordare a jocului si partitura tactica au fost net superioare celei de la Fenerbahce.

Era normal ca el sa nu renunte la contractul cu Galatasaray avand in vedere ca este un an important pentru Galata si are o datorie morala fata de clubul cu care a obtinut atatea succese.

Era o provocare extraordinara sa fie antrenorul echipei nationale, dar este un an important, un an special si cred ca Galatasaray avea nevoie de Hagi si Hagi avea nevoie de Galata in acest an", a precizat Popescu. De asemenea, Popescu crede ca faptul ca Hagi nu a acceptat oferta FRF reprezinta un act de curaj. "Gica este obisnuit cu riscurile.

Ca jucator, isi asuma cele mai multe riscuri, atat la nationala, cat si la echipele de club, pentru ca lui i-a placut mereu sa fie invingator. Acest an dificil l-a motivat si este o provocare fantastica pentru el. Faptul ca a continuat la Galata si nu a acceptat oferta FRF este un act de curaj si trebuie apreciat pentru acest lucru", a spus Popescu.

Prime de cate 15.000 de dolari pentru jucatorii echipei Galatasaray

Jucatorii echipei Galatasaray vor fi recompensati cu cate 15.000 de dolari pentru victoria, cu scorul de 1-0, obtinuta, duminica, in derbiul cu Fenerbahce, din etapa a XVI-a a campionatului Turciei, informeaza ajansspor.com.

Site-ul citat noteaza ca antrenorul Gheorghe Hagi a cerut ca la acest meci echipa sa sa nu ocupe banca de rezerve din stanga tribunei oficiale, ca de obicei, ci pe cea din dreapta. Inainte de inceperea partidei a avut loc o demonstratie de 20 de minute a grupului de dans Ney, alcatuit din 60 de dansatori.

Jucatorii echipei Galatasaray au intrat pe teren purtand un banner pe care scria: "Un cartonas rosu pentru violenta". La meci au asistat aproximativ 300 de jurnalisti.

Trei persoane - arestate la meciul Galatasaray-Fenerbahce

Trei persoane au fost arestate, duminica, la intrarea in incinta stadionului "Ali Sami Yen" din Istanbul, inainte de inceperea partidei Galatasaray-Fenerbahce, scor 1-0, din etapa a XVI-a a campionatului Turciei. O persoana, despre care se mentioneaza ca purta un fular in culorile echipei Fenerbahce, a fost retinuta de politie dupa ce asupra ei s-a gasit un cutit.

Alte doua persoane au fost arestate pentru ca incercau sa vanda bilete la negru. Site-ul ajansspor.com mentioneaza ca, dupa terminarea meciului, presedintele clubului Fenerbahce s-a plans ca masurile de securitate nu au fost suficient de bune, sustinand ca a fost agresat verbal de mai multe persoane.

Acelasi site se intreaba ce s-a intamplat intre tehnicienii celor doua formatii, Gheorghe Hagi, respectiv Christoph Daum, la finalul meciului, cand acestia au parut sa aiba un conflict. "La finalul partidei, Hagi a alergat la Daum si l-a felicitat pentru evolutia echipei sale intr-un mod calduros. Insa Daum, care era foarte nervos, a inceput sa ii spuna ceva lui Hagi.

Probabil ca i-a comunicat nemultumirea lui in legatura cu arbitrajul, insa Hagi a reactionat dur. Tehnicianul roman s-a indepartat nervos de Daum. Ambii antrenori au gesticulat in timp ce se desparteau. Chiar daca nu se stie despre ce au discutat, s-a vazut ca intre cei doi a existat o tensiune", mentioneaza ajansspor.com.