Adrian Mutu are din nou motive de a regreta ca s-a transferat, in 2003, la Chelsea, club care l-a concediat dupa ce a consumat substante interzise. Cotidianul The Guardian l-a declarat castigator la categoria "Necumpatatul anului", din cadrul premiilor "Dezordinea personalitatilor sportive in anul 2004", el fiind batjocorit de publicatia britanica, alaturi de alte vedete din sport.

Printre acestea s-au numarat starul lui Real Madrid, David Beckham, fostul international englez Stan Collymore sau antrenorul Harry Redknapp.

IRONIE. Ziaristii englezi au considerat ca gestul lui Mutu de a consuma droguri a fost unul nejustificat, glumind pe seama faptului ca acesta a aruncat vina pe situatia delicata din viata personala. "Asa cum spunea Claudio Ranieri, fostul atacant al lui Chelsea este un latin si, cand a avut probleme cu sotia, cu copilul si cu fotbalul, a luat-o prost.

Da, a luat-o prost, a luat-o frecvent – la naiba, a luat-o de pe stomacul unei tinere poreclite «Picioare Fierbinti». Ii dorim numai bine", a comentat The Guardian nominalizarea lui Mutu.

Aceasta nu este prima nominalizare a romanului la un astfel de premiu, el fiind, de asemenea, propus pentru "Personalitatea antisportiva a anului", distinctie oferita de un alt cotidian britanic, Evening Standard.

ALTII AU AVUT PARTE DE FESTIVITATI SERIOASE

Simultan cu ceremonia in care Adrian Mutu a fost facut de ras, in Anglia s-a desfasurat gala "Personalitatea sportiva a anului", organizata de BBC. Castigatoare a devenit atleta Kelly Homes, dubla medaliata cu aur in probele de 800 de metri si 1.

500 de metri la JO de la Atena, din acest an, fiind urmata, in clasament, de alte personalitati sportive, cum ar fi antrenorul lui Arsenal, Arsene Wenger, sau tenismanul elvetian Roger Federer. Wenger a fost numit "Managerul anului" chiar in ziua in care Arsenal a inregistrat un 2-2 in fata lui Chelsea.