Banca de Export-Import a Romaniei Eximbank mentine ratele dobanzilor de baza pentru credite la un nivel scazut, sub nivelul ratei de referinta practicate in prezent de Banca Nationala a Romaniei.

Astfel, in aceasta luna, rata dobanzii de baza pentru creditele de export acordate in lei cu scadenta mai mica de doi ani este de 17, 06%. In cazul imprumuturilor acordate de banca in moneda nationala cu scadenta de peste doi ani, rata dobanzii de baza este de 15,24%. Dobanzile mentionate beneficiaza de bonificatii in proportie de 50–60%.

Eximbank mentine la un nivel scazut si rata dobanzii de baza pentru creditele de investitii in capacitati de productie pentru export, acordate in lei si care au scadenta sub doi ani. Dobanda practicata in aceasta luna de banca este de 18,06%. Pentru creditele de investitii acordate in lei cu scadenta mai mare de doi ani, rata dobanzii de baza este de 17,245.

Pentru creditele de export, importuri de completare si finantari pe baza de creante comerciale acordate in moneda americana, rata dobanzii de baza este de 4,50%, iar pentru credite de investitii in capacitati de productie pentru export acordate in dolari este de 5,00%.

Rata dobanzii de baza la creditele de export pe termen scurt si finantari pe baza de creante comerciale acordate in moneda europeana este de 5, 25%, fata de 5,50% pentru creditele de investitii acordate in euro.

La finele saptamanii trecute, Eximbank a obtinut "Premiul special pentru sustinerea exportului”, ca o dovada a calitatii si competitivitatii produselor si serviciilor bancii de la Camera de Comert si Industrie a Romaniei si a Municipiului Bucuresti.