Dupa cum se cunoaste, organizatia Pro Democratia a invitat trei experti internationali in probleme de informatica reprezentand Centrul pentru Alegeri Libere si Democratice din Serbia, pentru evaluarea introducerii si prelucrarii datelor electorale de catre expertii INS.

Conform comunicatului de presa in care sunt prezentate concluziile rezultate ca urmare a analizei complexe efectuate de catre expertii respectivi, in ceea ce priveste modul de functionare a sof- tului folosit creat de catre specialistii firmei Net Consulting si utilizat de INS in procesul de prelucrare a datelor rezultate ca urmare a numaratorii voturilor, au fost facute urmatoarele afirmatii:

"Astfel, din analiza realizata asupra programului de centralizare a datelor la nivel de BEC nu s-a putut constata ca acesta ar genera erori (...) Cat priveste procesul de insumare a voturilor prin softul utilizat de Institutul National de Statistica, nu s-au constatat nici un fel de nereguli".

Orice comentarii sunt de prisos in fata evidentei, confirmata si de persoane care pot fi creditate ca total obiective, impartiale si echidistante, ca programul creat de Net Consulting utilizat cu ocazia alegerilor din acest an, in ambele scrutinuri, a fost corect. El nu a generat erori sau nereguli.

Pentru firma Net Consulting, care a trebuit sa faca fata in ultima perioada unor grave acuzatii cu privire la acest soft, afirmatiile expertilor straini sunt de natura sa confirme calitatea si corectitudinea programului creat de specialistii sai. De asemenea, sunt spulberate si infirmate toate speculatiile, acuzatiile, suspiciunile si banuielile care au vizat modul de functionare a softului.

Net Consulting s-a dovedit, inca o data, una din cele mai profesioniste firme de informatica din Romania.