Noul sezon de Formula 1, care va incepe in luna martie, va suferi cateva modificari. Astfel, MP al Frantei, programat initial la jumatatea lunii aprilie, se va desfasura pe 3 iulie, iar MP al Germaniei a fost mutat de pe 17 iulie pe 24 iulie.

Astfel ca, intre MP de la Monaco, de pe 22 mai, si MP al Ungariei, de pe 31 iulie, se vor disputa opt curse pe parcursul a doar zece saptamani, perioada verii devenind cea mai aglomerata perioada din calendarul F1. Pe langa toate acestea, in noul sezon, pilotii vor mai inaugura un MP, cel al Turciei. Ba mai mult, britanicii se gandesc sa mai inaugureze si ei un circuit.

in afara celui de la Silverstone, britanicii se gandesc sa-l puna pe Michael Schumacher sa conduca pe strazile din Londra. Ideea a fost acceptata de catre Ecclestone, iar primarul Londrei, Ken Livingstone, urmeaza sa faca rost de finantare. "Sunt gata sa le dau voie pilotilor sa conduca pe strazile Londrei chiar si astazi, iar primarul are aceeasi parere.

Acum trebuie sa faca rost de bani pentru a putea pune acest proiect in practica", a spus Ecclestone. Pe langa proiectul cu circuitul de F1, Londra doreste sa mai candideze si pentru organizarea Jocurilor Olimpice, insa acest ultim proiect are sanse minime de realizare, astfel ca toata lumea militeaza pentru organizarea a inca unui MP in Anglia.

Ieri, circuitul din Bahrain a fost desemnat cel mai bine organizat circuit din F1 in sezonul trecut. Trofeul a fot inmanat organizatorilor pentru efortul depus in incercarea de construi un circuit de Formula 1. "Avand in vedere timpul redus pe care l-am avut la dispozitie pentru a definitiva constructia circuitului, premiul este bine venit.

Am stiut cum sa mobilizam oamenii pentru a putea termina circuitul, astfel ca pilotii au putut concura la data stabilita in calendar, 4 aprilie.

Ma bucur ca cei din Bahrain au primit acest premiu pentru ca au putut face fata cerintelor ridicate in ceea ce priveste constructia unei piste pe care pilotii ating viteze ametitoare", a spus Phileppe Gurdjian, consultantul Formulei 1, care a avut grija ca lucrarile sa fie terminate in timp.

In alta ordine de idei, presedintele FIA Max Mosley a anuntat ca, pe data de 28 ianuarie, va avea o intrevedere cu participantii din F1 pentru a gasi o modalitate de a scadea costurile de participare. "Acest sport are nevoie urgenta de echipe noi si tocmai de aceea trebuie sa reducem cat de mult putem costurile. Aceasta afacere ar putea deveni profitabila.

Chiar nu inteleg de ce este nevoie ca 100 de oameni sa lucreze la partea electonica?", si-a expus crezul Mosley, in Daily Telegraph, insa echipele din Formula 1 nu par dispuse sa reduca costurile.

Sponsorizare de 53 de milioane de euro pentru McLaren-Mercedes

Echipa de Formula 1 McLaren-Mercedes va incheia un contract de sponsorizare in valoare de 53 de milioane de euro anual cu compania producatoare de bauturi alcoolice Johnnie Walker, informeaza cotidianul german "Bild". Contractul va intra in vigoare incepand cu Marele Premiu al Turciei, din data de 21 august 2005.

McLaren-Mercedes isi va mentine pana la acea data parteneriatul cu firma producatoare de tigari West, in valoare de 25 de milioane de euro anual. Contractul dintre West si McLaren-Mercedes nu va fi reinnoit deoarece, din 2006, va intra in vigoare acordul prin care publicitatea la tutun va fi interzisa in timpul Marilor Premii de Formula 1 ce se vor desfasura in Uniunea Europeana.