Basescu si-a sarbatorit victoria, luni seara, in Piata Constitutiei

Aproape 10.000 de simpatizanti ai Aliantei, entuziasmati ca Basescu este noul presedinte al Romaniei, s-au strins in scuarul din fata Casei Poporului luni, dupa ora 19.00. Traian Basescu si-a dorit sa sarbatoreasca impreuna cu bucurestenii avansarea sa de la Palatul Cismigiu la Palatul Cotroceni.

“Inainte de a va multumi, as vrea sa fac o mentiune speciala pentru bucuresteni. Mi-ati dat doua mandate anul acesta, unul de primar si unul de presedinte. Va asigur ca Bucurestiul va ramine dragostea mea vesnica”, a provocat Basescu valuri de aplauze si strigate de bucurie din partea celor adunati in piata.

De cum s-a urcat pe scena, Traian Basescu a insfacat un steag portocaliu si l-a fluturat energic pe deasupra capetelor celor din primul rind, in timp ce Calin Popescu-Tariceanu le adresa primele multumiri. Oamenii care nu-l scapau din ochi pe Basescu reactionau la fiecare gest facut de acesta cu urale si scandari, determinindu-l pe Tariceanu sa-si intrerupa discursul de mai multe ori.

“Este victoria lui Traian Basescu in principal. Cu un presedinte ca Traian Basescu, misiunea mea va fi mai usoara”, a reusit pina la urma Tariceanu sa se faca ascultat.

In sfirsit, microfonul a ajuns la Basescu, care a ridicat la cote maxime entuziasmul din piata. “Sa mergem putin in istoria recenta, cind conducerile celor doua partide au decis sa creeze Alianta. Au fost destui sceptici, dar astazi se probeaza nu numai ca am avut dreptate, ci si ca am reusit sa cistigam”, si-a inceput Basescu mesajul catre simpatizanti.

Increzator, liderul Aliantei le-a spus oamenilor ca presimtirea lui Silviu Brucan, aceea ca Romania are nevoie de 20 de ani sa-si revina din comunism, a fost redusa la 15 ani prin victoria Aliantei la 15 ani de la revolutie. “Romania va fi smulsa din mina sistemului mafiot si data inapoi romanilor”, a promis Basescu.

Dupa ce le-a multumit oamenilor ca s-au strins sa-l salute, Basescu a intrat in “intimitatile de campanie”, dezvaluindu-le “armele secrete” care l-au ajutat sa cistige. “Au fost linga mine Theodor Stolojan, cu care am fondat Alianta, Calin Popescu-Tariceanu, aliatul meu, cu care am dus mai departe Alianta”, a spus Basescu, indicindu-l pe urmasul lui Stolojan, aflat pe scena.

Miscindu-se in dreapta si-n stinga cu microfonul in mina, Basescu s-a uitat in culise si a prezentat a treia persoana: “Si, de ce nu, Mona Musca?!”. Oamenii au aprobat aceasta nominalizare. In timp ce Mona Musca urca pe podium, multimea scanda “Mona!, Mona!”. Al patrulea chemat: Varujan Vosganian, care, fara sa se astepte la o asemenea onoare, si-a croit mai greu drum catre Basescu.

Palaria lui Vosganian, cadou pentru bucuresteni

De fericire, Vosganian si-a scos palaria in fata lui Basescu si a asezat-o rapid pe capul liderului PD. Incintat, Basescu si-a scos-o si, spre stupoarea posesorului, a aruncat-o spre multime. “M-a autorizat sa v-o fac cadou”, si-a motivat gestul Basescu, sufocindu-se de ris. Perplex, Vosganian isi aranja fisticit parul si zimbea rezervat.

Dar Basescu trecuse mai departe. “Directorul meu de campanie: Vasile Blaga!” Greoi, acesta a urcat scarile si ajuns in fata sefului sau, a fost luat in brate si sarutat de Basescu. A urmat “pufuletele” Adriana Saftoiu, cum a numit-o Basescu, omul care a vegheat pe tot parcursul campaniei la aparitiile publice ale liderului PD.

“Succesele mele de cind am fost capitan de vas, dar si in politica s-au datorat intotdeauna echipei. Am avut intotdeauna o echipa linga mine. Singurii pe care nu i-am suportat liga mine au fost prostii si cabotinii”, a facut o pauza in prezentari Traian Basescu.

“Cutiuta de magie: GMP si Dorel Sandor”

Ultima nominalizare a cistigatorului in alegeri a fost rezervata “cutiutei de magie”. “Firma de publicitate GMP si Dorel Sandor, cei care au facut posibile mesajele mele, numai ca ultimul nu e aici, gindeste”, a spus rizind Basescu. Cu toata echipa ajunsa pe scena, Basescu avea sa faca o ultima precizare.

“Inainte de a ne desparti, sa intram un pic in intimitatea celor care vor avea responsabilitatea pe umeri. Ele sint refugiile noastre cind ne intoarcem acasa”, a declarat Basescu, cautind din priviri prezentele feminine care i-au insotit peste tot in campanie pe el si pe Calin Popescu-Tariceanu. Mai rapida, Ioana Tariceanu a tisnit catre sotul ei, l-a imbratisat si a facut cu mina multimii.

In spatele ei, discreta, noua prima doamna a tarii, Maria Basescu, pasea ezitind catre sotul ei devenit sef de stat. Ea a reusit sa smulga multimii ovatii la fel de puternice ca si Traian Basescu.

Desi ar mai fi stat pe scena, Basescu a spus la revedere multimii, salutind cu “Sa traiti bine!” si s-a retras in pline focuri de artificii. Odata coborit, in loc sa se indrepte catre masina, Basescu a intrat direct in mijlocul multimii. Urmat de garda SPP, el s-a imbratisat, s-a sarutat cu oamenii care-si deschideau bratele catre el si a strins zeci de miini.

Atmosfera a mai fost incalzita de trupele pop-rock care au tinut sa cinte pentru cistigatorul alegerilor. “Ce bine-mi pare ca ai luat teapa” si “Romania, trezeste-te!” au fost melodiile “cu dedicatie” ale serii, cintate in cor de oamenii din piata impreuna cu Cassa Loco si Morometzii.

De altfel, pe scena din Piata Constitutiei au urcat sa cinte Iris, Proconsul, Taxi, Directia 5, Bere Gratis si Akcent.