In primele noua luni ale acestui an, Astra Asigurari si-a consolidat pozitia pe piata, ajungand la o cota de piata de 7,23%. Rezultatele inregistrate de Astra Asigurari au crescut cu 29% fata de perioada similara a anului precedent. Mai precis, volumul primelor subscrise a fost de peste 37,26 milioane euro. Volumul primelor subscrise pe segmentul de asigurari auto a fost de 28,35 milioane euro.

Astra Asigurari s-a mentinut pe locul al doilea in clasamentul asiguratorilor care vand polite RCA, cu un volum al primelor brute subscrise de 19,8 milioane euro. In primele luni ale acestui an, Astra Asigurari a achitat si despagubiri de peste 13,7 milioane euro.

La nivelul intregii piete a asigurarilor, volumul primelor incasate de societatile de profil a crescut cu 17,66% in primele noua luni ale anului fata de perioada similara din 2003 si cu 10,8% pentru asigurarile de viata.

Conform ultimelor statistici si rapoartelor oferite de specialistii in domeniu, asigurarile ofera cel mai mare numar de locuri de munca.

In 2005, Astra Asigurari isi propune in primul rand sa-si imbunatateasca si sa-si consolideze pozitia pe piata autohtona a asigurarilor.

De asemenea, compania isi va consolida structura interna conform noilor reglementari pentru asiguratori. Astra Asigurari isi propune sa se dezvolte in anul urmator prin modernizarea structurii organizatorice si prin perfectionarea profesionala a angajatilor.