Liderul UDMR, Marko Bela, a declarat, miercuri, după ce a anunţat că semnarea protocolului cu Uniunea PSD+PUR a fost aminată, că UDMR nu doreşte alegeri anticipate.

Poziţia UDMR a luat in calcul şi această posibilitate, evocată şi intr-o declaraţie a lui Traian Băsescu, insă Romania nu are nevoie de alegeri anticipate, a adăugat Marko Bela.

Consiliul Operativ al Uniunii analizează situaţia politică de după turul doi al prezidenţialelor, la care UDMR l-a sprijinit pe Adrian Năstase.

Liderii UDMR il felicită pe Traian Băsescu pentru victoria obţinută, a afirmat liderul Uniunii.

Ei au ajuns la concluzia că in acest moment există posibilitatea unei majorităţi guvernamentale in Parlament PSD-PUR-UDMR-minorităţi naţionale, dar, totodată, au luat act că preşedintele ales Traian Băsescu şi Alianţa PNL-PD ar dori desemnarea unui guvern al Alianţei, a spus Marko Bela.

UDMR va continua discuţiile cu ambele formaţiuni, intrucit in acest moment nu există garanţia votării unui guvern majoritar in Parlament a afirmat liderul Uniunii. El a spus că "interesul prioritar al tuturor" este asigurarea condiţiilor, stabilităţii politice şi desemnării unui guvern stabil.

Discuţiile UDMR cu cele două formaţiuni vizează tocmai incercarea de a obţine garanţii privind o majoritate guvernamentală stabilă.

Liderul UDMR, Marko Bela, a declarat, miercuri, că UDMR a aminat semnarea protocolului cu Uniunea PSD+PUR, ceea ce nu inseamnă că s-au sistat discuţiile.

Imediat după declaraţia de presă a lui Marko Bela, la şedinţa Consiliului UDMR a venit şi unul dintre liderii PSD Viorel Hrebenciuc.

Uniunea Naţională PSD+PUR anunţase, printr-un comunicat de presă, semnarea unui protocol parlamentar cu UDMR, miercuri, la ora 15.00, evenimentul urmind să aibă loc la sala Mihai Viteazul din Palatul Parlamentului, insă cu puţin timp inaintea inceperii intilnirii, ziariştii au fost anunţaţi prin SMS că aceasta a fost aminată.