Spectacolele in premiera ale Teatrului Odeon, ''Livada de visini'' si ''Agnes, aleasa lui Dumnezeu'', marcheaza sfarsitul de an al acestei scene bucurestene. Este vorba de doua montari semnate de tinerii regizori Sorin Militaru - ''Livada de visini'' de Cehov - si Marius Oltean - ''Agnes, aleasa lui Dumnezeu'' de John Pielmeier.

Sorin Militaru este la a treia montare Cehov in activitatea sa, acest spectacol reprezentand o propunere ''inedita''. In opinia sa, este vorba de un spectacol ''la zi''.

''Datorita scriiturii sale, clasicul Cehov este mereu contemporan'', a spus Sorin Militaru, care a distribuit in spectacol actori precum Sebastian Papaiani, Rodica Mandache, Mircea Constantinescu, Anca Neculce, Crina Muresan, Antoaneta Zaharia s.a.

Cel de-al doilea spectacol, ''Agnes, aleasa lui Dumnezeu'' este o premiera in Romania si marcheaza inceputul colaborarii regizorului Marius Oltean cu Teatrul Odeon. In spectacol joaca Carmen Tanase, Virginia Rogin si Elvira Deatcu, care l-au ''ajutat'' foarte mult pe Marius Oltean, dupa cum a precizat insusi regizorul.

Piesa ''Agnes, aleasa lui Dumnezeu'' a americanului John Pielmeier, scrisa in 1979, a avut, pe Broadway, 599 de reprezentatii. In 1985 a fost produs filmul ''Agnes of God'' - scenariul apartinand autorului -, in regia lui Norman Jewison.