Numarul de conexiuni la Internet in Europa Centrala si de Est va ajunge la 8.1 milioane, pana la sfarsitul lui 2004, cu 20% mai mult decat anul trecut, apreciaza IDC. In prezent, pe masura ce conectarile prin dial-up se imputineaza, utilizatorii migreaza catre tehnologiile broadband precum DSL si cablu, arata acelasi studiu.

"Migratia de la serviciile narrowband la cele broadband a cunoscut o crestere simtitoare in 2004. In timp ce in trecut, conectarea prin dial-up a reprezentat majoritatea volumului pietei de Internet in Europa Centrala si de Est, raspandirea necontrolata a conexiunilor prin DSL si cablu a impulsionat utilizarea a conectiilor broadband in toata regiunea.

", a declarat Joshua Budd, analist la Grupul de Telecomunicatii CEMA al IDC.

Desi previziunile privind investitiile in servicii de tip dial-up indica o scadere a numarului acestora in urmatoarea perioada in Europa Centrala si de Est, trecerea la tehnologia broadband va suplini scaderea, asigurand cresterea in continuare a pietei de acces la Internet.

Cele mai recente previziuni ale IDC arata ca investitiile totale in accesul la Internet vor atinge in Europa Centrala si de Est 1.76 miliarde USD in 2004.