Marti seara, s-au disputat ultimele meciuri din grupele E, F, G si H ale Cupei UEFA. Daca in Grupa E lucrurile erau clare inca de dinaintea acestei runde finale, Middlesbrough, Villareal si Partizan fiind deja calificate in primavara europeana, in Grupa F s-a petrecut o surpriza de proportii, Glasgow Rangers terminand pe locul al 4-lea.

Scotienii au fost eliminati din competitie dupa ce au pierdut, pe teren propriu (0-2), in fata lui Auxerre, acest insucces fiind coroborat cu o victorie "dubioasa" a lui GAK in fata liderului Alkmaar. Daca tot am ajuns la capitolul "partide strategice", atunci nu putem sa nu acuzam victoria lui Alemannia Aachen, echipa care evolueaza in a doua divizie din Germania, pe terenul lui AEK Atena.

Cu 0 puncte dupa trei meciuri, era de asteptat ca grecii sa aiba o rabufnire de orgoliu si sa se revanseze in fata publicului pentru evolutiile slabe din Cupa UEFA. Ei s-au dat la o parte, insa, fara rusine, permitandu-le nemtilor sa obtina trei puncte pe care scria calificare, in stilul partidelor Fenerbahce – Manchester Utd. (3-0) si Sahtior Donetk – Barcelona (2-0).

In acest context, in care obrazul Europei fotbalistice este patat de numeroase blaturi, este de aplaudat fair-play-ul cu care a abordat Vfb Sttutgart meciul cu Dinamo Zagreb, din Grupa G. Daca invingeau, croatii se calificau in 16-imi, in dauna lui Heerenveen. Acestia au pierdut, insa, in fata fostei echipe a lui Ionel Ganea, care a terminat in fruntea grupei.