Accesul masinilor de peste 7,5 tone este interzis pe anumite drumuri nationale in timpul zilei, in weekend si de sarbatorile legale, potrivit unei hotariri de guvern ce intra in vigoare astazi.

Actul normativ le interzice vehiculelor de peste 7,5 tone (altele decit cele care transporta persoane sau produse perisabile) sa circule in timpul zilei pe unele sectoare de drumuri nationale europene, in zilele de simbata si duminica si de sarbatorile legale (intre orele 6.00 si 22.00). Cei care incalca aceste prevederi pot fi sanctionati cu amenzi intre 20 si 40 de milioane de lei.

Hotarirea nu se aplica pentru vehiculele unor institutii ale statului si nici transporturilor pentru distribuirea de carburanti, de animale vii si de produse perisabile de origine animala si vegetala si nici transporturilor postale.

Aceste transporturi vor fi justificate prin documente, lipsa actelor fiind sanctionata cu amenzi intre 6 si 20 milioane de lei.

Inca de la aprobarea hotaririi, reprezentantii mai multor firme din domeniul transporturilor sau constructiilor ne-au spus ca pierderile vor fi importante si ca “guvernul vrea sa omoare transporturile”. Ieri, in cadrul societatilor de profil la care am sunat nu se stia nimic despre intrarea in vigoare a hotaririi.