Miron Cozma a fost reţinut pentru 24 de ore de către procurori, vineri după-amiază, pentru implicare in dosarul de crimă organizată privindu-i pe fraţii Cămătaru, dosar in care ar urma să fie cercetat şi Ion Titişor, zis Fane Spoitoru (fost coleg de celulă şi prieten al lui Cozma).

Ministerul Public a informat, vineri după-amiază, printr-un comunicat remis MEDIAFAX, că Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism "il avea in baza de lucru pe Miron Cozma pentru implicare in activităţi de crimă organizată, in cauza complexă privind pe fraţii Ion Balin şi Vasile Balint".

Ca urmare a punerii sale in libertate şi existind şi riscul ca Miron Cozma să părăsească ţara şi să se sustragă urmăririi penale, prin ordonanţa din 16 decembrie 2004, procurorii "au dispus monitorizarea sa in mediul ambiental", precizează Ministerul Public, adăugind că măsura urma să fie adusă la

indeplinire de lucrătorii de poliţie.

In acelaşi dosar vor fi făcute cercetări şi cu privire la Ion Titişor (zis Fane Spoitoru), avind in vedere relaţia dintre cei doi şi comiterea unor fapte ce cad sub incidenţa articolul 7 din Legea 39/2003 privind prevenirea şi combaterea criminalităţii organizate, adaugă sursa citată.

Articolul 7 din legea menţionată prevede că iniţierea sau constituirea unui grup infracţional organizat ori aderarea sau sprijinirea, sub orice formă, a unui astfel de grup se pedepşeste cu inchisoare de la cinci la 20 de ani şi interzicerea unor drepturi.

Preşedintele in exerciţiu Ion Iliescu a decis, in urma consultărilor cu premierul Adrian Năstase, revocarea decretului de graţiere a lui Miron Cozma şi a incă 44 de persoane.

Miron Cozma a fost prins de Poliţie, vineri după-amiază, in Timişoara, in apropierea casei fiului său şi a fost dus la sediul IPJ Timiş, pentru a fi informat in legătură cu revocarea decretului de graţiere a sa de către preşedintele Ion Iliescu.