Antrenorul handbalistelor tricolore isi incheie rusinos mandatul

Dupa trei ani in care antrenorul Cornel Otelea a ratat toate obiectivele posibile, se pare ca ultimul esec, inregistrat la Campionatele Europene din Ungaria, i-a determinat pe oficialii Federatiei Romane de Handbal sa renunte la tehnicianul cu grad de general.

Tinta nationalei tricolore la intrecerea continentala era clasarea in primele cinci locuri, ceea ce ar fi echivalat cu obtinerea calificarii directe la Campionatele Mondiale de anul viitor. Cum handbalistele noastre vor juca astazi, de la ora 15.

30, la Budapesta, impotriva Spaniei, doar pentru locurile 7-8, Cristian Gatu, presedintele FRH, a anuntat ca va fi ultimul meci al lui Otelea pe banca tehnica.

Dupa rusinea de la Mondialele de anul trecut, cind Romania s-a clasat abia pe locul 10, ratind si calificarea la Olimpiada de la Atena, Gatu n-a avut curajul sa rezilieze contractul tovarasului sau Otelea. Gurile rele spun ca Otelea ar fi primit, ca si Anghel Iordanescu, un sprijin substantial din partea partidului de guvernamint.

Acum insa, imediat dupa ultimul meci din grupa principala II a Europenelor din Ungaria, Cristian Gatu a mentionat, cu jumatate de gura, ca nu va mai prelungi contractul care expira la finalul acestui an. In plus, presedintele a lasat sa se inteleaga, din nou, ca Mariana Tirca este in capul listei cu posibilii inlocuitori ai lui Otelea.