Autoritatile locale au fost avertizate, ieri, de oficialii Ministerului Administratiei si Internelor asupra faptului ca vremea se va inrautati in perioada urmatoare si vor cadea ninsori abundente. Potrivit prognozei INMH, “pina pe 25 decembrie sint conditii de ninsoare”, asa ca ne putem astepta la un Craciun cu zapada.

In acest weekend vor fi precipitatii in aproape toate regiunile, mai ales sub forma de lapovita.

Ministrul delegat pentru administratie publica, Gheorghe Emacu, a atentionat ieri prefectii si responsabilii din teritoriu ca, potrivit prognozei meteo, in perioada imediat urmatoare vremea se va inrautati. Emacu a atras atentia autoritatilor locale sa fie pregatite: “Nu vor exista scuze pentru eventualele disfunctionalitati.

Comandamentele de iarna organizate la nivelul fiecarei unitati administrativ-teritoriale trebuie sa reactualizeze programele de actiune specifice”.

Prognozele INMH arata ca in acest weekend vor cadea precipitatii in aproape toate regiunile, mai ales lapovita si precipitatii mixte. Pina duminica, aria se va restringe in zonele vestice si de nord-vest. Daca la sfirsitul saptaminii temperaturile vor fi de -2 grade C pina la 8 grade C, maximele putind ajunge si pina la 10 grade C, de luni se asteapta o racire a vremii.

Potrivit prognozelor meteo, pina in 25 decembrie vor fi conditii de ninsoare.

Luna ianuarie va fi blinda, februarie - geroasa

Estimarile INMH pentru urmatoarele trei luni arata ca in decembrie temperaturile nu vor iesi din limitele normale, iar “regimul pluviometric va fi in general normal, cu unele excedente in vest si sud-vest”. In ianuarie, “regimul termic mediu va fi mai blind decit in mod obisnuit”, iar cantitatile de precipitatii - normale, cu tendinta de deficit in sud.

Februarie insa ar putea aduce “temperaturi medii sub valorile normale”, iar cantitatile de precipitatii vor fi excedentare.