Paul Ciuci: “Cinci ani nu a interesat pe nimeni de Compact, acum se gasesc acesti sacali...”

Un modest afis anunta, zilele trecute, un concert in memoria lui Teo Peter, pe 15 decembrie, ora 16.00, la Casa Studentilor “Gr. Preoteasa” din Capitala. Alaturi de trupele Metrock, Independent, Solaris si Hazard, pe afis erau trecute, cu litere de-o schioapa, nume de rezonanta precum Compact, Ovidiu Lipan “Tandarica” si Ioan Gyuri Pascu. Organizator, un anume Marius Constantinescu.

La concert insa, artistii “grei” nu au aparut. Si asta pentru ca organizatorul si-a permis sa-i treaca pe afis fara ca acestia sa confirme participarea. Constantinescu a reusit astfel un concert-susa, o jignire adusa memoriei lui Teo Peter, liderul trupei Compact, ucis recent intr-un tragic accident rutier.

Ioan Gyuri Pascu si Ovidiu Lipan “Tandarica” habar nu au avut ca au fost trecuti pe afisul acestui concert. Ei au fost contactati de organizator, dar nu au promis ca vor veni la concert. “I-am spus ca am filmare si, cum nu stiam daca pot ajunge, sa nu ma treaca pe afis“, ne-a declarat Gyuri.

La rindul sau, Tandarica ne-a spus ca Marius Constantinescu i-a trimis trei mesaje pe telefonul mobil, iar simbata, cind a fost sunat de acesta, l-a rugat sa treaca pe-acolo. “Nu stiam ca o sa ma treaca pe afis. Daca o faceam, m-as fi dus doar in vizita, nu sa cint”, ne-a declarat tobosarul.

La fel de nedumerit la aflarea vestii a fost si Paul Ciuci, solistul vocal al trupei Compact. El ne-a declarat ca Marius Constantinescu a avut aceasta initiativa fara sa-i contacteze pe membrii formatiei. Iar atunci cind l-a intrebat de ce a pus trupa Compact pe afis, acesta i-a raspuns ca a vorbit cu Lelut Vasilescu acum o saptamina si ca bateristul ar fi acceptat “sa treaca pe-acolo”.

“Cind i-am spus ca voi face un comunicat de presa in care voi preciza ca este un impostor, mi-a raspuns ca va adauga o banda pe afis pe care sa scrie ca nu vom participa”. Paul Ciuci a continuat: “De ce a avut aceasta initiativa? Mi-a spus ca doreste ca din banii pe care-i va stringe sa cumpere o cruce pe care sa o puna la locul accidentului... Altfel insa se putea face asta, nu asa.

Din respect pentru Teo, noi n-am vrut sa iesim cu declaratii si nici sa aparem o vreme in public. Se gasesc insa acesti sacali... Si la emisiunea “Taverna”, dedicata lui Teo, s-a spus ca nu am putut participa pentru ca sint in Ungaria si ca Lelut a fost chemat de urgenta acasa, la Cimpia Turzii. De fapt, eu eram la Deva, iar Lelut in Bucuresti si nimeni nu ne-a dat nici macar un telefon.

E foame mare... Cinci ani nu a interesat pe nimeni de Compact. Hai sa murim cite unul dintre noi, cei din Compact, din doi in doi ani, ca sa avem o legenda a rock-ului de care sa se vorbeasca. E jenant ce se intimpla... Iar crucea aia, de care vorbeste acest “organizator”, poate fi cumparata si altfel, nu prin pacaleli...”. Paul Ciuci ne-a asigurat ca formatia Compact va merge mai departe.

Zilele acestea, a inceput sa se difuzeze videoclipul piesei “In memoriam”, realizat de membrii Compact in memoria liderului lor disparut.

Marius Constantinescu, organizatorul evenimentului, s-a aratat iritat de intrebarile referitoare la acest subiect. “Am clarificat problema. Puteti sa scrieti ce vreti. O sa-l sun pe Cornel Nistorescu sa-i spun. Nu mai lucreaza acolo? Cind era acolo era mai multa disciplina”, a replicat acesta.

Constantinescu s-a scuzat spunind ca Tandarica, Gyuri si Compact au fost doar invitati sa participe, nu sa si cinte. De asemenea, nu a dorit sa ne spuna daca s-au vindut biletele si nici daca au existat spectatori nemultumiti de situatia creata. Surse din Casa de Cultura ne-au informat ca pretul unui bilet a fost de 50.000 de lei si ca s-au vindut doar citeva.

Directorul Casei de Cultura a Studentilor, Irinel Ciocioc, ne-a transmis, prin vocea avocatului, ca el doar a inchiriat sala si nu cunoaste amanunte legate de organizarea concertului.

“Si la emisiunea “Taverna”, dedicata lui Teo, s-a spus ca nu am putut participa. De fapt, nimeni nu ne-a dat nici macar un telefon (...) Hai sa murim cite unul din Compact, din doi in doi ani, ca sa avem o legenda a rock-ului de care sa se vorbeasca.”, Paul Ciuci.