Ion Iliescu si Adrian Nastase ne-au amenintat din nou. Iliescu l-a gratiat pe Miron Cozma. Apoi s-a razgindit. A luat decretul de gratiere si a inlocuit cu el sulul de hirtie igienica pe care il agita Rebengiuc, la televiziune, acum exact 15 ani.

Tot joi, in timp ce Iliescu semna decretul de gratiere pe o zi, Adrian Nastase a facut o criza de isterie filmata. El a bolborosit ceva despre criza pe care o vor provoca alegatorii PSD daca Basescu nu il mai lasa sa mulga Mosia - Romania. In acelasi timp, Curtea Constitutionala il ungea presedinte, oficial si legal, pe Traian Basescu.

Insuficient! In lumea lui Iliescu si Nastase, ordinea legala se scrie cu pumnul, tirnacopul si sacul de bani. Asa ca amindoi s-au intors la ce stiu sa faca mai bine. Iar ce stiu ei sa faca mai bine e, de mult, ce a patit mai rau natiunea romana.

Ion Iliescu a folosit ultimul drept de semnatura prezidentiala pentru a-si desavirsi testamentul politic. Anularea gratierii lui Cozma nu sterge nimic. Iliescu lasa in urma 50 de ani de violenta de stat. Nimeni n-a reusit mai bine decit Ion Iliescu sa mine mase mari de oameni la supunere si indobitocire. Opera neagra incepe in 1945.

Atunci, activistul Iliescu punea umarul la rasturnarea ordinii de stat, prin furt si omor. Hranita doldora cu tarani stilciti prin beciuri si jupuita de oamenii ei cuminti, Romania trecea intr-o robie lunga. Iliescu, stapin peste mii si mii de Cozma in uniforma, inaintasi ai brutei de mai tirziu, se incorona tartor antinational.

De atunci incoace, el n-a pierdut nimic din viciul care-l leaga strins de puterea impusa prin forta. In 13-15 iunie 1990, Iliescu a facut din Miron Cozma Guvernator cu puteri depline asupra Bucurestiului. Au fost ucisi oameni vinovati de delictul de bucurestean sau de portul de ochelari sau de greseala de a spera.

Dupa aproape 15 ani, dintre care 10 petrecuti prin extensie ilegala la cirma tarii, Iliescu e acelasi. El s-a simtit indatorat celui care a impus regimul Iliescu cu bita. El s-a simtit obligat, din instinct si din obisnuinta, sa paraseasca Palatul Cotroceni amenintind cu fantoma lui Cozma. Apoi, dupa numai 24 de ore, Iliescu s-a trezit singur pe lume.

Fara UDMR si PUR, care s-au pitit bucuroase in dosul pretextului Cozma si au inceput sa strige de acolo, ba in ungureste, ba in romaneste, ba intr-o democrata stricata: ne-am mai gindit si ne-am razgindit, vrem cu Alianta! Asa s-a sfirsit domnia tartorului. In dezordine si prostie. Elicopterul asteapta!

A nu stiu cita mineriada condusa de Cozma nu va mai avea loc. Fugi, Cozma, fugi, la Heider, in munti, ca ti-a aranjat Talpes, la telefon, o grota de lux, cu TV color fixat pe Antena 1! Si n-a fugit! A crezut in cuvintul lui Iliescu! S-a inselat. A fost depasit de evenimente. Intre timp, a inceput Mineriada Prostiei. Iliescu, Nastase si ai lor incaseaza.

Ii bat mar, in public, bunul-simt si onoarea jignita a romanilor.

In 20 de zile, din 28 noiembrie incoace, trupa lor a reusit urmatoarele: a furat alegerile generale, a folosit televiziunile pentru a face acceptat furtul, l-a eliberat pe cel mai periculos infractor al tarii, l-a amenintat pe presedintele ales al Romaniei, a anulat gratierea celui mai periculos infractor si, astfel, a facut bors intelesul si puterea legii.

Ati imbatrinit urit, Iliescu si Nastase! Romania nu mai e cosmelia pe care o spoieste Fane si o jucati voi la alba-neagra.

Adio, sinistri pensionari ai raului romanesc!