Vama va prelungi programul in 24 si 31 decembrie

Programul de lucru al Autoritatii Nationale a Vamilor (ANV) se va prelungi in zilele de vineri, 24 si 31 decembrie 2004, pana la finalizarea vamuirii tuturor autovehiculelor tip TIR si a altor autovehicule care transporta marfuri, se arata intr-un comunicat al Autoritatii Nationale de Control (ANC).

De asemenea, inspectorii vamali vor asigura permanenta in zilele de 24 si 25 decembrie 2004, precum si in zilele de 1 si 2 ianuarie 2005.

Potrivit comunicatului, in perioada sarbatorilor de iarna ANC a stabilit un program special pentru functionarii din Garda Financiara, Autoritatea Nationala a Vamilor, Garda Nationala de Mediu si Oficiul Roman pentru Drepturile de Autor (ORDA).

Shimon Naor - furnizor de arme catre rebelii sudanezi

Doi israelieni arestati in Iordania pentru trafic de arme l-au indicat pe Shimon Naor ca furnizor de arme catre rebelii sudanezi din Darfur. Naor a fost condamnat la sapte ani de inchisoare in Romania pentru trafic de material militar catre tari supuse embargoului. Suspectii israelieni fac parte dintr-o retea de trafic de arme condusa de oamenii de afaceri Shimon Naor si Amos Golan.

Arestatii au relatat anchetatorilor despre legaturile lor cu mai multe companii israeliene si despre locurile de intalnire cu rebelii sudanezi. Shimon Naor - de origine romana, fost ofiter in marina israeliana - a fost implicat in afaceri dubioase cu arme, relateaza Jerusalem Post.

El a fost arestat in Romania in 1999, fiind acuzat ca a vandut arme in Nigeria si Eritreea, violand embargoul impus acestor zone de conflict. Razboiul civil din Sudan a inceput in 1983 si s-a intensificat la Darfur in februarie 2003.

Postas jefuit de banii pensionarilor intr-o scara de bloc

Autoritatile Iasiului se confrunta cu un caz iesit din comun, premiera pentru infractionalitatea din capitala Moldovei. Un postas a fost atacat ziua in amiaza mare in scara unui bloc, jefuit de banii pensionarilor, dupa care atacatorul a disparut fara urma.

Hotul s-a ales cu peste 350 de milioane de lei, portretul robot al infractorului fiind impartit joi seara in tot Iasiul. Joi, in jurul orei 14.00, factorul postal Romica Butu (62 ani) a preluat de la Oficiul "Alexandru cel Bun" 411 milioane de lei, bani din care trebuia sa le plateasca pensiile batranilor care locuiesc in cartierul "Alexandru cel Bun".

Postasul a mers la blocul E3 si, dupa ce a dat banii unora dintre locatari, a fost atacat din spate in timp ce mergea pe hol. "M-am trezit cu o lovitura puternica, am auzit cum a trosnit si am cazut. Am tipat si au iesit vecinii. Punga cu bani nu mai era, cam 351 milioane de lei.

Cred ca am fost urmarit, ca, daca nu stia ce am in geanta, nu venea la mine sa ma atace", a declarat politistilor Romica Butu.

Locatarii afirma ca au vazut fugind un tanar, cam de 1,70 metri inaltime, imbracat cu o geaca inscriptionata pe spate cu numarul "50" rosu si o sageata si purta pantaloni negri. Romica Butu, care lucreaza de 37 de ani ca postas, urmeaza sa iasa la pensie peste trei luni.