Microsoft a lansat un program de corectie (patch) considerat de nivel critic, care elimina o problema de configurare din Windows Firewall al Microsoft. Cauza problemei este ca unele programe care sunt utilizate pentru conexiunea la Internet prin dial-up folosesc setari incorecte in tabela de routare a Windows.

Din acest motiv, in unele cazuri Windows Firewall poate considera o conexiune externa spre Internet ca facand parte dintr-o subretea a retelei locale. Astfel, daca in configuratia de securitate operatiunile de acces din reteaua locala sunt permise, datorita setarilor incorecte este posibil sa fie permis accesul din Internet la sistemul afectat.

De exemplu, daca optiunea „My network (subnet) only” este activata, atunci la folosirea unei conexiuni dial-up, resursele partajate pentru reteaua locala vor fi accesibile din Internet.

Versiunea afectata de aceasta vulnerabilitate este Microsoft Windows XP SP2 Firewall.

Drept solutie, este recomandata actualizarea imediata a sistemului de operare Windows folosind Windows Update sau aplicarea imediata a programului de corectie (patch) lansat de Microsoft, disponibil pentru descarcare aici.