Autoritatile Capitalei au intrat aseara in alerta, in urma avertizarilor meteo care anuntau caderi abundente de zapada in urmatoarele zile, fenomen meteo insotit si de polei.

Magda Iuga, seful serviciului Salubrizare din cadrul Primariei Capitalei, a declarat ca toti operatorii din Bucuresti sunt in stare de alerta, in momentul primei ninsori intrand in vigoare si programul de interventie in caz de deszapezire. Iarna aceasta este interzisa utilizarea de sare si nisip drept material antiderapant, pentru protejarea arterelor proaspat asfaltate.

Municipalitatea a luat decizia de a se folosi o solutie noua pentru topirea ghetii si prevenirea formarii poleiului, substanta care nu afecteaza asfaltul.

Bucurestenii care nu isi curata zapada si gheata din fata locuintelor vor fi sanctionati cu amenzi cuprinse intre 1 si 5 milioane de lei, in timp ce patronii de magazine sau firme risca sanctiuni pana la 50 de milioane de lei pentru necuratarea zapezii din fata sediilor.

"Primaria va avertiza, in prima faza, dupa care va trece la sanctiunile prevazute prin lege si dispozitii ale primarului general", a mai spus Iuga. Potrivit responsabililor administratiei locale, utilajele de deszapezire nu vor fi afectate de taxa pentru camioanele de mare tonaj impusa, din aceasta vara, de municipalitate.

De asemenea, municipalitatea va fi aspra si cu soferii care isi parcheaza masinile pe carosabil, mai ales pe arterele principale, impiedicand interventia utilajelor de deszapezire.