Miron Cozma a fost ieri luat din arestul IGP si mutat in Penitenciarul de maxima siguranta de la Craiova. Seful Directiei Generale a Penitenciarelor, magistratul Emilian Stanisor, ne-a confirmat ieri acest lucru. "Escorta noastra l-a luat din arestul IGP si l-a transportat in siguranta la Penitenciarul Craiova, unde l-au predat exact la orele 16,05.

Nu au fost probleme pe traseu", ne-a asigurat Emilian Stanisor, precizand ca motivul transferului este legat de ancheta pe care o desfasoara procurorii Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie.

"La arest este foarte aglomerat, iar pentru ca se banuieste implicarea mai multor interlopi care se afla detinuti la Rahova, nu-l puteam duce acolo fara a risca influentarea anchetei penale", ne-a declarat seful DGP. Hotararea transferului a fost luata de comun acord cu anchetatorii.

Chiar daca Miron Cozma nu mai beneficiaza de conditiile de lux de la Rahova, conditiile de detinere de la Penitenciarul Craiova sunt civilizate, ne-a asigurat Emilian Stanisor.

Gratierea lui Cozma a pus in dificultate investigatii de jumatate de an

Gratierea lui Cozma, facuta de presedintele Ion Iliescu, in ciuda avizului negativ dat de Ministerul Justitiei, a pus in pericol investigatii declansate in secret inca din primavara acestui an, dupa cum a declarat, vineri, seful DCCOT, magistratul Gheorghe Muscalu.

Procurorii s-au repliat insa repede si au emis o ordonanta de "monitorizare ambientala" (sic!) a lui Cozma incepand din chiar clipa eliberarii acestuia din Penitenciarul Rahova. Din aceasta monitorizare, s-au obtinut date ca Miron Cozma urma sa fuga din tara, beneficiind de protectia interlopilor, ne-au declarat surse judiciare.

Motiv pentru care s-a emis acel mandat de aducere la Parchet, inca inainte ca presedintele sa revoce gratierea.

Suspectat de legaturi cu reteaua de crima organizata condusa de fratii Camataru, temutii lideri ai lumii interlope bucurestene, Miron Cozma a fost ridicat vineri de organele de politie si dus la Parchetul Inaltei Curti pentru a fi audiat in legatura cu o presupusa actiune de recuperari de bani, la care Miron Cozma si finul lui, Ion Titisor, ar fi participat din spatele gratiilor Penitenciarului

Rahova. Cei doi au fost colegi de celula pana in primavara acestui an, cand Fane Spoitoru a fost eliberat pe motiv de boala. Audiat vineri ca faptuitor in acest dosar, Miron Cozma nu a recunoscut implicarea in acest tip de afaceri. Avocatul sau, Viorel Dumitrescu, ne-a declarat: "Este un pretext, Miron Cozma nu este implicat in asa ceva. Si acum l-au mutat la Penitenciarul Craiova".

"Pai acolo au fost dusi cei care au fost condamnati la moarte, toti vietasii, este un penitenciar de maxima siguranta", s-a revoltat aparatorul lui Cozma. In plus, Viorel Dumitrescu a mai aratat ca, dupa 1 ianuarie, va ataca decretul prezidential prin care a fost revocata gratierea clientului sau, pe motiv ca dupa ce Cozma a fost pus in libertate revocarea nu mai putea avea loc.

Contestatia va fi depusa la Curtea de Apel Bucuresti, Sectia Contencios Administrativ.