In discursul de adio primarul i-a asigurat ca va face tot ce-i sta in puterile de presedinte sa elibereze administratia locala de interventiile centraliste ale Guvernului. „Voi fi un presedinte pentru administratia locala pentru ca am vazut pe pielea mea ce inseamna o administratie fara autonomie, infrinta de vointa politicului.

Nu voi mai permite ca un guvern, fie el si al Aliantei, sa schimbe decizia administratiei locale. Nici nu va imaginati cit de departe va ajunge descentralizarea, pentru ca nu stiti ce am simtit eu in cei 4 ani cit am stat la primarie“, a explicat Basescu.

El i-a asigurat, de asemenea, ca inca din primele luni ale lui 2005 administratia locala va fi mai libera pentru ca integrarea europeana a Romaniei depinde de „miile de motoare ale administratiilor locale“. „Va asigur ca o sa va vizitez destul de des. Veti simti influenta mea ca presedinte in binele bucurestenilor.

Nu veti duce lipsa de resurse, va trebui doar sa le gestionati cum trebuie!“, si-a incheiat Basescu ultimul discurs la primarie.

Desi ieri se astepta si desemnarea unuia dintre viceprimari ca inlocuitor al lui Basescu, orasul va ramine fara primar pina joi, cind va fi convocata inca o sedinta extraordinara. Razvan Murgeanu va asigura interimatul la primarie pina la organizarea viitoarelor alegeri.