Alexander Regenbogen este noul director general interimar al Eurom Bank, dupa ce Dorel Viorel Cotet a anuntat, in sedinta Consiliului de Administratie, ca va demisiona din aceasta functie incepand cu 1 martie 2005, informeaza un comunicat al institutiei de credit.

Cotet va ramane membru al Consiliului de Administratie si isi va exercita atributiile care rezulta din aceasta calitate, se mai arata in comunicat. El si-a explicat retragerea invocand motive personale.

Separatie intre atributiile CA si executiv

Incepand cu 20 decembrie si pana la 1 martie 2005, Cotet va fi in concediu de odihna. "Cred ca o data cu demisia lui Dorel Cotet, Eurom Bank este prima banca din sistemul bancar romanesc unde exista o separatie clara intre atributiile Consiliului de Administratie si cele ale conducerii executive a bancii.

Urmeaza ca actionarii sa decida, la finele lunii februarie, daca voi fi numit definitiv sau nu in aceasta functie", a declarat directorul general interimar al Eurom Bank, Alexander Regenbogen, citat de Mediafax.

Eurom Bank este numele sub care functioneaza fosta banca Dacia Felix, dupa ce in anul 2001 Guvernul a adoptat o ordonanta de urgenta prin care BNR si CEC au cesionat catre Kolal BV creantele detinute la Dacia Felix.

Cu un capital social de 397,08 miliade de lei, Eurom Bank este controlata de Kolal BV, companie infiintata in Olanda de un grup de investitori israelieni, cu o cota de 89,58% din capitalul bancii, diferenta de actiuni fiind in proprietatea mai multor persoane fizice si juridice.

Regenbogen a anuntat, in cadrul unei conferinte de presa, ca planurile de dezvoltare a Eurom Bank in 2005 necesita o infuzie de capital de 10 milioane dolari, conducerea bancii vizand o abordare mai agresiva a segmentului de retail, prin emiterea de carduri, lansarea creditului ipotecar si a serviciilor de tip Internet Banking, precum si extinderea retelei.

Carduri Eurom Bank

Banca a lansat patru carduri, Eurom Bank MasterCard Maestro, Magnum, Credit si Business. Maestro este un card de debit (cu facilitate de overdraft) in lei. Magnum este un card de debit multivaluta in lei si in euro, iar Credit este un card de credit in lei si are utilizare nationala si internationala. MasterCard Business este un card de debit multivaluta in lei si euro.