Revolutia din decembrie 1989 este unul dintre lucrurile pe care le vom lua intotdeauna la pachet cu Sarbatorile de Iarna. Ca noi sunt mute alte natii, care au avut de infruntat probleme, dictaturi, au produs revolutii si au luptat pentru libertate.

Documentarul “Revolutia in direct” (“Revolution on Air”), o productie germana de anul acesta, va fi difuzat pe 22 decembrie de TVR1, de la ora 22.00, si incearca sa lamureasca rolul jucat in toate aceste evenimente istorice, in numeroasele schimbari politice din secolul trecut, de noile tehnologii de transmitere a informatiilor.

Una dintre intrebarile la care incearca sa raspunda este cum a contribuit televiziunea la caderea zidului din Berlin, la succesul revolutiilor din Romania, fosta Cehoslovacia sau din tarile Baltice. Daca ati citit Alvin Tofler, s-ar putea ca acest material sa va intereseze din cale-afara.

Daca nu, e de vazut oricum, pentru ca este bine realizat, cu informatii de la prima mana, iar regizorul este Thomas Staahlar. Un german, deci o persoana dintr-o tara raspunzatoare pentru multe dintre marile eveniemente ale secolului.