De sarbatori, fie ca stati sau nu la gura sobei, poate aveti chef de un film tematic. Adica unul tot legat de Craciun, de anul cel nou. Si n-ar fi deloc surprinzator pentru ca, in aceasta perioada, ne inconjuram de tot felul de lucruri care sa faca sarbatorile sa fie mai prezente. Si cand ar fi potrivite filmele legate de sarbatorile de iarna daca nu chiar atunci cand au loc acestea?

Iata de ce Euro Entertainment propune cateva povesti clasice realizate de Irving Berlin, printre care si „White Christmas”, tradus ca „Un Craciun deosebit”. Doi interpreti si dansatori talentati (Bing Crosby si Danny Kaye) fac echipa dupa razboi, pentru a pune in scena unul dintre cele mai apreciate numere din lumea spectacolului.

intr-o iarna, ei isi unesc fortele cu doua fete (Rosemary Clooney si Vera Ellen) si se duc in Vermont pentru a petrece impreuna Craciunul. Desigur, exista momente amuzante cu doamnele, dar adevarata aventura incepe atunci cand Crosby si Kaye descopera ca motelul apartine unui batran general de armata cu probleme financiare. Iar rezultatul e un adevarat vis.

Productia este realizata in 1954, in regia lui Michael Curtiz. O comedie despre Craciunul de acum 50 de ani!