„Economia mondiala in secolul XXI”, din colectia „Economie si Societate” de la Editura Polirom, este ultima carte de specialitate aparuta. Autorul ei este Robert Gilpin, profesor de afaceri publice si internationale la Universitatea Princeton.

Gilpin, care a fost membru al Asociatiei Americane de stiinte Politice si chiar si vicepresedintele acesteia, este autorul a numeroase lucrari de referinta din domeniul stiintelor internationale.

Subtitlul lucrarii de fata, „Provocarea capitalismului global”, da mai multe detalii referitoare la continutul acesteia. Veti citi, deci, despre globalizarea economica, managementul sistemului comercial, instabilitatea sistemului monetar si crearea unui sistem monetar international, despre dinamica crizelor financiare.

Robert Gilpin vorbeste chiar si despre o epoca a multinationalelor, despre integrarea regionala europeana si despre Guvernarea Uniunii Europene.

De asemenea, autorul trece in revista si dezavantajele globalizarii. Unul dintre cele mai apreciate capitole va fi, probabil, cel referitor la strategia economica americana, in cadrul caruia autorul trateaza si strategia economica a Administratiei Clinton.