Wolfgang Schoiswohl, in prezent Director Executiv al bancii si responsabil de Divizia de Corporate Banking, a fost desemnat Vicepresedinte al HVB Bank Romania, de catre Consiliul de Administratie al Bank Austria Creditanstalt, se arata intr-un comunicat de presa al bancii.

In 2005, Wolfgang Schoiswohl va implini 20 de ani de cand este alaturi de Bank Austria, institutie financiara care a fuzionat cu Creditanstalt si care astazi este membra a HVB Group.

Wolfgang Schoiswohl si-a inceput activitatea in domeniul bancar, in cadrul Österreichische Länderbank AG/Bank Austria AG Graz, Austria, unde a fost promovat Director al Diviziei de Risk Management, responsabila de provincia austriaca Styria.

Intre 1996 si 2002, el a ocupat functia de Director al Diviziei pentru Europa Centrala si de Est din cadrul sucursalei londoneze a Bank Austria Creditanstalt.

De la inceputul lui 2002, Wolfgang Schoiswohl este Director al Diviziei de Corporate Banking si Director Executiv in cadrul HVB Bank Romania. Potrivit legislatiei in vigoare, este necesar ca Banca Nationala a Romaniei sa aprobe numirea sa in functia de Vicepresedinte al bancii, urmand ca, odata cu acest acord, Wolfgang Schoiswohl sa isi preia noile atributii.

Wolfgang Schoiswohl il va inlocui pe Helmut Bernkopf, cel care a indeplinit functia de Vicepresedinte al HVB Bank Romania incepand cu 2001. Din ianuarie 2005, Helmut Bernkopf va prelua conducerea diviziei ce coordoneaza activitatile din Europa Centrala si de Est in cadrul Bank Austria Creditanstalt, urmand sa fie responsabil pentru managementul tuturor operatiunilor HVB Group din aceasta regiune.

HVB Bank este succesorul legal al Bank Austria Creditanstalt, prezent in Romania inca din 1998. Ca banca universala, s-a impus drept prima institutie financiara occidentala activa chiar de la inceput si in segmentul serviciilor adresate persoanelor fizice.

Un eveniment important in activitatea bancii l-a constituit fuziunea Bank Austria AG cu HypoVereinsbank AG, in urma careia HVB Group a devenit una dintre principalele institutii financiare din Europa.

In cadrul HVB Group, Bank Austria Creditanstalt este responsabila pentru intreaga activitate din Europa Centrala si de Est, coordonand cea mai mare retea din regiune, cu 900 de sucursale in 11 tari.

HVB Bank Romania este membra a HVB Group si deserveste un numar de peste 25.000 de clienti prin cele 12 sucursale deschise in Bucuresti (4), Timisoara, Oradea, Cluj, Brasov, Constanta, Sibiu, Arad si Ploiesti.