Politistii au reusit sa il "dibuiasca" si pe cel de-al 35-lea condamnat care aparea in decretul de gratiere semnat si revocat de Ion Iliescu.

Dumitru Puscalau era ultimul pus in libertate care nu fusese reincarcerat dintre cei 35 pentru care existau mandate de executare a pedepsei. Bacauanul a ajuns in inchisoare sub acuzatia de abandon de familie.

Nu toti cei 35 de "gratiati" s-au dat prinsi usor. De pilda, potrivit A.M. Press, pentru capturarea lui Neculai Chetreanu a fost nevoie de o urmarire care i-a lasat cu gura cascata pe consatenii fugarului din localitatea nemteana Borlesti. Trupele de la "Interventie Rapida" au fost nevoite sa-l alerge pe Chetreanu prin curtile oamenilor si prin padure.

In final, barbatul, condamnat pentru furt din masini, a fost prins. in acest moment, Politia se mai confrunta cu doua cazuri speciale, pentru care nu exista, deocamdata, acte de incarcerare. Nicolae Olteanu, din Bucuresti, nu poate fi adus in inchisoare pentru ca instanta nu a trimis Politiei documentele necesare, iar Leonard Emil Robu, din Tulcea, nu se afla in arest din motive medicale.

Pentru ca lista celor 46 de gratiati sa fie completa, Inspectoratul General al Politiei a precizat ca 3 dintre condamnati nu apucasera sa fie eliberati, 5 erau deja "afara" in momentul publicarii decretului si unul beneficiaza de amanarea executarii pedepsei, fiind bolnav.