Intalnirea dintre presedintele Traian Basescu si reprezentantii Partidului Umanist a durat doar cateva minute, liderul PUR Dan Voiculescu exprimandu-si nemultumirea fata de modul in care seful statului a tratat un partid parlamentar.

Potrivit lui domnului Voiculescu, Traian Basescu a precizat inca de la inceputul intalnirii ca este doar "o formalitate", dorind sa stie daca PUR are un punct de vedere in legatura cu desemnarea candidatului la functia de prim-ministru.

Liderul PUR a precizat ca acest partid nu are majoritate parlamentara care sa-i permita sa faca propuneri privind candidatul la functia de prim-ministru.

El a adaugat, insa, ca PUR va analiza atent programul pe care-l va propune premierul ce va fi desemnat de catre Traian Basescu si ca daca acesta va corespunde cu programul umanistilor, parlamentarii PUR vor acorda votul de investitura Guvernului.

"Ne intereseaza mai putin culoarea politica a viitorului prim-ministru si programul sau", a declarat presedintele PUR. El a adaugat ca, indiferent de culoarea politica a viitorului guvern, PUR va monitoriza activitatea acestuia pentru a vedea daca sunt indeplinite promisiunile facute in campania electorala.

Presedintele PUR a apreciat ca in urmatoarele sase luni va fi format un guvern de larga coalitie. El a precizat ca aceasta parere este bazata pe faptul ca este nevoie de stabilitate politica sprijinita de o larga majoritate parlamentara.

Dan Voiculescu a precizat ca Traian Basescu nu le-a spus nimic umanistilor din ceea ce are de gand sa faca. Potrivit domnului Voiculescu, presedintele Basescu le-a spus reprezentantilor PUR ca vor afla odata cu poporul care este decizia sa.

Dan Voiculescu a aratat ca presedintele Basescu nu a fost interesat de punctul de vedere al PUR. "A expediat in citeva minute un partid parlamentar. Probabil ca este foarte suparat ca nu am votat ieri (n.r. luni) cu Alianta. Nu e un comportament de presedinte. Ma mir de ce ne-a mai chemat", a mai spus Dan Voiculescu.

Pe de alta parte domnul Voiculescu a mai spus ca PUR nu este speriat de ideea alegerilor anticipate. Daca acestea vor avea loc, PUR va merge fie tot pe liste comune cu PSD fie pe liste proprii, a precizat liderul umanist.