Ion Titisor, zis “Fane Spoitoru”, a fost dat ieri in consemn cu anunt la granita. Surse judiciare ne-au explicat ca nu este vorba de o interdictie de parasire a tarii, pentru care sa fie necesar un mandat emis de judecator. Anchetatorii vor fi doar anuntati daca Fane Spoitoru se va prezenta la granita cu intentia de a parasi tara.

Consemnul este legat de un dosar de crima organizata in care Spoitoru este cercetat, alaturi de Miron Cozma, pentru legaturi cu clanul Camataru.

Masura consemnului cu anunt la granita a fost aplicata si in cazul lui Ion Alexandru Tiriac, procurorii fiind anuntati in momentul in care acesta a vrut sa plece de pe Aeroportul Otopeni. Imediat insa magistratii Tribunalului Bucuresti au emis pentru Tiriac jr. un mandat de interdictie a parasirii tarii pentru 30 de zile.

In cazul lui Fane Spoitoru, masura a fost luata dupa ce acesta si sotia sa, Elena, au fost audiati marti seara de procurorii Parchetului General, timp de cinci ore, intr-un dosar complex de crima organizata. Spoitoru are in acest dosar calitatea de faptuitor, la fel ca si Miron Cozma.

Ancheta in cazul celor doi este abia la inceput, adica se fac doar audieri si sint elaborate actele juridice premergatoare. Spoitoru urmeaza sa fie chemat, anul viitor la o noua intilnire cu procurorii. Aparatorul familiei Titisor a declarat, la iesirea din Parchet, ca Fane Spoitoru a negat implicarea sa in actiunile intreprinse de oamenii Camatarilor.

Oficialii Parchetului General au anuntat ca Fane Spoitoru si Miron Cozma sint cercetati deoarece ar fi apelat pentru diverse “servicii” la recuperatorii Camatarilor.

Fane Spoitoru a mai inselat o data vigilenta organelor de ordine. Arestat in 1993, pentru tentativa de omor, el a fost pus in libertate in 1996, din motive medicale, si internat la Spitalul Fundeni pentru a fi operat. La scurt timp, Fane Spoitoru a fugit de sub nasul autoritatilor, in Canada.

Dupa mai multe demersuri juridice, el a fost expulzat abia in 2000 si trimis dupa gratii in Romania pentru inca trei ani.

Elena Titisor, martor in dosarul Camatarilor

Elena Titisor, sotia lui Fane Spoitoru, a fost audiata ca martor in legatura cu unele declaratii facute impotriva fratilor Camataru. Elena a intrat in direct prin telefon, in luna iulie, la o emisiune televizata si a afirmat ca Sile si Nutu Camataru sint implicati in actiuni de proxenetism si trafic ilegal de carne vie.

Surse judicare ne-au declarat ca Elena Titisor si-a mentinut declaratiile, dar cu anumite nuantari.