Noul selectioner, Victor Piturca, a dezvaluit ieri ca s-a impacat cu marele sau dusman, impresarul Ioan Becali. Conflictul dintre cei doi aparuse la inceputul anului 1999, cand Piturca a fost demis de la carma echipei nationale in urma unui scandal cu Hagi si cu Gica Popescu.

LINISTIT

Impacarea cu Ioan Becali l-a transformat pe selectionerul Victor Piturca intr-un om mai linistit. Aparut in urma cu cinci ani, cand Piturca a fost inlaturat de la carma echipei nationale desi o calificase la Euro 2000, razboiul dintre antrenor si fratii Becali parea a nu se incheia niciodata.

INTERMEDIARI

Pacea dintre Ioan Becali si Victor Piturca a fost posibila si datorita "intermediarilor" Dumitru Dragomir si Viorel Paunescu, aflati in relatii foarte bune cu cei doi: "Este adevarat, m-am impacat cu Giovanni. Acum 3-4 zile ne-am intalnit la Hotelul Intercontinental. Eu eram in aceeasi incapere cu Dumitru Dragomir si Viorel Paunescu si am dat mana", a confirmat selectionerul.

Intrebat daca presedintele LPF, Dumitru Dragomir, ar fi aranjat intalnirea, Piturca a negat: "Nu, nu a mediat nimic domnul Dragomir. A fost o intalnire intamplatoare. Am dat amandoi mana si, in acelasi timp, ne-am impacat. In urma cu doua zile ne-am intalnit din nou si am discutat, iar acum totul este in ordine".

NEMULTUMIRE

Revenind la problemele echipei nationale, Victor Piturca a parut nemultumit de programul meciurilor amicale inaintea crucialelor confruntari cu Olanda si Macedonia, programate pe 26 si 30 martie. "Sunt ingrijorat pentru ca inainte de partidele oficiale cu Olanda si Macedonia nu avem decat o singura actiune cu toti jucatorii.

Personal, as fi vrut sa am macar doua meciuri pentru a-i vedea mai mult la lucru pe fotbalisti. Programul nostru pentru aceasta primavara nu este unul formidabil." Debutul celui de-al doilea mandat al sau la carma "tricolorilor" va avea loc pe 9 februarie, cand Romania va intalni, in Cipru, la Larnaca, selectionata Slovaciei.

In luna aprilie, echipa nationala mai are programat un joc-test contra Moldovei.

SECUNZI

Tot ieri, Victor Piturca a anuntat ca Stefan Iovan si Gabriel Boldici vor fi antrenorii secunzi ai echipei nationale: "Staff-ul tehnic cu care voi lucra va fi compus din secunzii Iovan si Boldici. Nu stiu cine a lansat varianta cu Valeriu Rachita ca antrenor secund, pentru ca nu e nimic adevarat. A fost doar un zvon.

Din punctul meu de vedere, Rachita mai poate juca fotbal si nu ar trebui sa renunte deocamdata la cariera de jucator", a spus Piturca, care doreste sa-si completeze lista de colaboratori la echipa nationala si cu metodistul Dan Apolzan, aflat acum sub contract cu clubul Rapid.

"Eu sper ca, pana la sfarsitul anului, sa gasim intelegere la George Copos si la Razvan Lucescu, pentru a-l lasa pe Apolzan sa revina la echipa nationala. Daca nu il va lasa, atunci vom cauta o alta solutie, dar George Copos e un bun roman si il va lasa", a precizat selectionerul. El a mai precizat ca i-a convins pe Ghioane si pe Dorinel Munteanu sa se intoarca sub tricolor.

Acelasi lucru il va incerca si in privinta jucatorilor Soava, Filipescu si Viorel Moldovan.