Răzvan Ionescu a fost instalat ieri in funcţia de redactor-şef al cotidianului „Evenimentul zilei“, deţinută pină vineri de Dan Turturică. Potrivit deciziei Ringier, acesta din urmă a fost detaşat 60 de zile la Bacău, să studieze posibilitatea lansării unei ediţii de Moldova.

Cu alte cuvinte, a fost trimis in surghiun pentru „incompatibilităţi intre stilurile manageriale“. Ilegal, crede Dan Turturică, impreună cu aproape intreaga redacţie „Evenimentul zilei“. „N-am primit de cind lucrez nici un avertisment“, a spus Turturică intr-o conferinţă de presă.

El acuză o „incercare a Ringier de a distruge ziarul“ şi susţine că, pentru a obţine o „despărţire cu zimbetul pe buze“, reprezentanţii trustului i-au oferit o sumă considerabilă, pe care a refuzat-o.

Hotărirea patronatului a fost contestată pe cale administrativă, iar Dan Turturică consideră că pină la rezolvarea situaţiei este redactor-şef. Motiv pentru care s-a apucat să facă numărul de luni.

Redacţia scindată

Şi Răzvan Ionescu, care a preluat ieri funcţia negociată cu Ringier de redactor-şef, a lucrat la ediţia de azi, susţinut de o echipă restrinsă de şefi de departamente.

A discutat cu grupul, mai numeros, al contestatarilor, care au denunţat imoralitatea procedurilor Ringier, lăsind să se inţeleagă că nu pot lucra decit cu Dan Turturică. „Incercăm să facem ziarul cu o echipă restrinsă.

«Evenimentul zilei» trebuie făcut aici, nu in altă parte, şi sper să nu pierdem oamenii buni din această redacţie“, ne-a declarat Răzvan Ionescu. Cert este că la inchiderea ediţiei tipografia EvZ avea de tipărit două ziare.

Solidarizare şi mediere

Sindicatul angajaţilor de la „Romania liberă“ şi Forumul Academic Roman, condus de profesorul universitar din Iaşi Nicolae Hurduc, s-au alăturat ziariştilor de la „Evenimentul zilei“, protestind faţă de decizia grupului Ringier de indepărtare de la conducerea ziarului a lui Dan Cristian Turturică.

Agenţia de Monitorizare a Presei a anunţat, prin Mircea Toma, că se oferă ca mediator intre părţile aflate in conflict. Reamintim că sub conducerea lui Dan Turturică, „Evenimentul zilei“ a continuat seria dezvăluirilor incomode despre istoria şi prezentul PSD.