Peste 150 de persoane s-au aflat in fata Ambasadei Elvetiei de la Bucuresti, la mitingul de protest organizat de redactia cotidianului "Evenimentul Zilei". Alaturi de "Evenimentul Zilei" s-au aflat ziaristi de la "Cotidianul" si "Romania Libera", reprezentanti ai Asociatiei 21 Decembrie, dar si cateva zeci de cititori.

Manifestantii au inmanat atasatilor ambasadei o scrisoare deschisa prin care protesteaza impotriva demiterii lui Dan Turturica si spun ca masura Ringier este motivata de "maniera intransigenta" in care relateaza Evenimentul Zilei, "enervand" atat guvernantii cat si oamenii de afaceri.

Protest

27 decembrie

Echipa de jurnalisti de la Evenimentul zilei, protesteaza fata de forma in care a aparut numarul de astazi al Evenimentului zilei. Atentionam opinia publica asupra faptului ca ziarul a fost scos de o echipa de comando, in frunte cu noul redactor sef impus de trustul Ringier, Razvan Ionescu. El arata clar directia spre care se va indrepta Evenimentul zilei.

Un ziar in care puterea, de orice culoare ar fi ea, este mingiiata pe crestet, ca dovada titlul de pe prima pagina: "Guvernul

sperantelor". Un ziar care va va oferi doar informatii pozitive. Drumul spre tabloid a fost deschis de acest prim numar scos de oamenii Ringier, de care cei peste 80 de jurnalisti ai Evenimentului zilei care au semnat protestul din 23 decembrie se delimiteaza ferm.

Vom continua actiunile de protest, deoarece nu avem intentia sa abandonam principiile pe baza carora am construit Evenimentul zilei, deoarece nu vrem sa ne abandonam cititorii pe care dorim sa-i informam in continuare asa cum am facut-o pina acum.

Protestam fata de modul in care trustul Ringier intelege sa respecte libertatea de exprimare, care se afla in acest moment intr-un real pericol. Protestam fata de cenzura impusa in aceste zile de Ringier, fata de gravele ingerinte in politica editoriala a Evenimentului zilei si fata de amenintarile la care sintem supusi.

Astazi la ora 12 echipa redactionala a Evenimentului zilei va orgaiza un miting de protest in fata Ambasadei Elvetiei ( strada Grigore Alexandrescu nr. 16-20), iar miine, 28 decembrie, in fata sediului Delegatiei Comisiei Europene. In zilele urmatoare vom declansa un conflict de munca si vom intra in greva.

Rugam opinia publica, cititorii si societatea civila sa ia atitudine impotriva acestor incalcari ale liberatatii de exprimare si a tentativei de a trasforma Evenimentul zilei intr-un tabloid.

Atragem atentia cititorilor ca, pina la rezolvarea conflictului, ceea ce vor citi in paginile Evenimentului zilei nu va apartine echipei

redactionale a ziarului.

Evenimentul Zilei